Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχος ΕΕ: Ατελέσφορη η συνάντηση του Τσακαλώτου-θεσμών - Ζητούν περισσότερη λιτότητα για μετά το 2018

Αξιωματούχος ΕΕ: Ατελέσφορη η συνάντηση του Τσακαλώτου-θεσμών - Ζητούν περισσότερη λιτότητα για μετά το 2018
Οι θεσμοί ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό περισσότερα μέτρα λιτότητας, πέραν του 2018, ήτοι και μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας
Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των θεσμών ήταν ατελέσφορη.
Ειδικότερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, επισήμανε πως η συνάντηση του Τσακαλώτου με τους θεσμούς δεν είχε αποτέλεσμα και δεν καταγράφηκε πρόοδο.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι θεσμοί ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό περισσότερα μέτρα λιτότητας, πέραν του 2018, ήτοι και μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να νομοθετήσει περαιτέρω μέτρα.
Μάλιστα, χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει «ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε μέτρα».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θεσμοί είχαν κοινή θέση στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό και ζήτησαν την εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ το 2019.
Με αυτά ως δεδομένα, η συνεδρίαση του Eurogroup, που αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να είναι σύντομη.
Αυτή η εξέλιξη είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup είχε τονίσει πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στο χέρι της Ελλάδας, η οποία δεν έχει κάνει πολλά από τα συμπεφωνημένα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης