Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Αναβάλλονται για τα τέλη Φεβρουαρίου οι συνομιλίες στη Γενεύη

Συριακή κρίση: Αναβάλλονται για τα τέλη Φεβρουαρίου οι συνομιλίες στη Γενεύη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, άσκησε κριτική απέναντι στην "παθητική" στάση του ΟΗΕ
Την αναβολή των προγραμματισμένων συνομιλιών για το συριακό ζήτημα στη Γενεύη ανακοίνωσε σήμερα (27/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, με την πλευρά του ΟΗΕ ωστόσο να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμα την εν λόγω είδηση.
Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες για τη Συρία ήταν προγραμματισμένες για τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν για τα τέλη του εν λόγω μήνα.
"Για ακόμη μία φορά, αυτή η ημερομηνία μεταφέρθηκε από τις 8 Φεβρουαρίου για τα τέλη του μήνα", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Lavrov, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο πουργός Εξωτερικών της Ρωσίας άσκησε κριτική απέναντι στην "παθητική" στάση του ΟΗΕ για το συριακή ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς την "απαράδεκτη¨.
"Είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα στη Γενεύη, όπως το να εργαστούμε για το σύνταγμα στη Συρία", πρόσθεσε ο Lavrov, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρόταση της Ρωσίας για το σύνταγμα ως μία προσπάθεια να βρεθεί "κοινό" έδαφος μεταξύ της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος Assad.
Επιπλέον, ο Lavrov επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να "επιβάλει" οτιδήποτε σχετίζεται με το σύνταγμα στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές της χώρας να εργαστούν για το εν λόγω ζήτημα στις συνομιλίες της Γενεύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης