Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Τελεσίγραφο» στη NOVA έστειλαν οι εμπορικοί της συνεργάτες για τη νέα προμηθειακή πολιτική

tags :
«Τελεσίγραφο» στη NOVA έστειλαν οι εμπορικοί της συνεργάτες για τη νέα προμηθειακή πολιτική
Ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί το δικό της Call Centers, το οποίο έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών της
Σιγή ιχθύος τηρεί η διοίκηση της NOVA στις εκκλήσεις των εμπορικών συνεργατών της που διαφωνούν με τη νέα προμηθειακή πολιτική και ερμηνεύεται από αρκετούς ότι η NOVA θέλει να συνεχίζει τη δραστηριότητά της χωρίς δίκτυο καταστημάτων.
Πρόκειται για …καινοτομία εμπορικής πολιτικής που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη εγχώρια αγορά.
Ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί το δικό της Call Centers, το οποίο έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά στερεί από τον πελάτη την αμεσότητα που του έδινε ο εμπορικός συνεργάτης από το κατάστημα που λειτουργούσε ως «αμορτισέρ» στα παράπονα των πελατών.
Περίπου 30 εμπορικοί συνεργάτες με επιστολή που έστειλαν στη διοίκηση, δηλώνουν την έντονη διαμαρτυρία τους με τη νέα εμπορική πολιτική της εταιρείας και σημειώνουν ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει τέσσερις μειώσεις στην τιμολογιακή πολιτική προς τους συνεργάτες της, που καθιστούν πλέον δυσβάστακτη τη συνεργασία και τις επιχειρήσεις μη βιώσιμες.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι πρέπει να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως στη συνεργασία τους με την εταιρεία και τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση αναστολή της ισχύος της νέας προμηθειακής πολιτικής από την 1 Φεβρουαρίου, τη μη αποδοχή της μείωσης του airtime και αμοιβών είσπραξης λογαριασμών, την έναρξη τήρησης της υποχρέωσης της εταιρείας βάση σύμβασής για την εξόφληση των οφειλόμενων αμοιβών προς τους συνεργάτες εντός 60 ημερών σύμφωνα με τη σύμβαση εμπορικής συνεργασίας.
Οι συνεργάτες της NOVA θεωρούν ότι τους δίνετε η δυνατότητα να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης.
Θεωρούν ότι στη νέα συμφωνία της εταιρείας υπάρχουν καταχρηστικοί όροι και ζητούν την κατάργηση των άρθρων 7 και 8 της συμφωνίας που ορίζει η νέα συμφωνία.
Η επιστολή έχει χαρακτήρα «τελεσιγράφου» προς την εταιρεία η οποία πρέπει να απαντήσει στα αιτήματα τους μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεργάτες της εταιρείας αφήνουν να εννοηθεί ότι η διοίκηση χρησιμοποιεί διαφορετική πολιτική στην προμηθειακή της πολιτική.
Πάντως στο ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση οι συνεργάτες της NOVA δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την ερχόμενη Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει απασχολήσει και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις από τη διοίκηση της εταιρείας για το θέμα που έχει προκύψει κι θα ζητήσει ενημέρωση που σκοπό έχει την προστασία των επενδυτών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης