Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη μία αναβίωση του ελληνικού προβλήματος

Τσίπρας: Δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη μία αναβίωση του ελληνικού προβλήματος
«Η Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εκπλήρωνε τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο με τους πιστωτές»
Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός Ευρωπαίου μία ενδεχόμενη νέα αναβίωση του ελληνικού προβλήματος, υποστήριξε στη σερβική εφημερίδα «Politika» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αύριο 31 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «παράλογες απαιτήσεις» εκ μέρους των πιστωτών για «πρόσθετα μέτρα λιτότητας», ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι «σύντομα θα διευθετηθεί η εκκρεμότητα» της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.
«Η Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εκπλήρωνε τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο με τους πιστωτές, πραγματοποίησε ορισμένα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, εκπλήρωσε τους στόχους άνω των προσδοκιών.
Η εν λόγω οικονομική σταθεροποίηση αποτελεί βάση στην οποία θεμελιώνονται και θετικές οικονομικές προοπτικές για το 2017, αλλά και για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων.
«Είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα διευθετηθεί αυτή η εκκρεμότητα, καθώς, ουσιαστικά, αποτελεί κοινή άποψη ότι η ελληνική οικονομία αποδίδει άνω των προσδοκιών και ότι εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης.
Κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει ενδεχόμενη νέα αναβίωση του ελληνικού προβλήματος.
Πρέπει να είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός έχει θυσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια και ότι τώρα βρίσκεται στο τέλος μιας δύσκολης πορείας, στην οποία βλέπει προοπτικές.
Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει κάποιοι να την υπονομεύουν, αλλά αντιθέτως, να την ενισχύσουν και να βοηθήσουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», συμπλήρωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης