Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιδού η απόδειξη διάλυσης του ΔΟΛ με τη βούλα του κράτους.... ενώ διέσωσαν τον Μαρινόπουλο

Ιδού η απόδειξη διάλυσης του ΔΟΛ με τη βούλα του κράτους.... ενώ διέσωσαν τον Μαρινόπουλο
Η σπουδή για κατάσχεση εις χείρας τρίτων και τα παραδείγματα επιλεκτικής ολιγωρίας
Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου με τεράστια ποσά εντύπωση προκαλεί η βιασύνη του ελληνικού δημοσίου να κινήσει διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κατά του ΔΟΛ. Και αυτό μάλιστα σε μια περίοδο όπου υποτίθεται ότι η κυβέρνηση δια του κυρίου Μουλόπουλου αναζητούσε λύση για την εταιρία.
Ειδικότερα σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews το δημόσιο έχει κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης εις χείρας τρίτων εναντίον του ΔΟΛ για ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής ύψους 1,263 εκ Ευρώ (επισυναπτόμενα έγγραφα).
Η εντολή για την κίνηση των διαδικασιών εκδόθηκε την 25η Ιανουαρίου 2017 με υπογραφή του κ. Ηλία Θεοδώρου Προϊστάμενου της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Είναι η ίδια αρχή η οποία επέτρεψε χωρίς να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια να φτάσει η οφειλή της Μαρινόπουλος προς το Δημόσιο σε επίπεδα άνω των 50 εκ Ευρώ χωρίς να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθετική κίνηση της ΑΑΔΕ έγινε σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η οφειλή γεγονός που γεννά εύλογα ερωτηματικά για την κατά περίπτωση ταχύτητα της αρχής.
Επιπλέον η κίνηση αυτή δυσχεραίνει και τις προσπάθειες των τραπεζών να δρομολογήσουν λύση στο πρόβλημα αλλά και την ίδια τη λειτουργία της εταιρίας καθώς οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων έχουν ως συνέπεια να μπλοκάρουν οι όποιες εισπράξεις θα μπορούσαν να γίνουν προκειμένου να εξασφαλιστεί χαρτί για εκτύπωση αλλά και η πληρωμή του κόστους των εκτυπώσεων.
Βεβαίως η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δρα αυτόνομα αλλά είναι προφανές ότι δεν υπάρχει επιχείρημα στο ερώτημα γιατί η εν λόγω Αρχή ήταν βιαστική στο ΔΟΛ σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις που χρωστούσαν πολύ περισσότερα και από τις οποίες το ελληνικό δημόσιο υπέστη τεράστιες απώλειες λόγω της ολιγωρίας του.





(πρώτη ενημέρωση 31 Ιανουαρίου 2017, 00:46)

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης