Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντονίζουν τα βήματα τους για στενότερη συνεργασία Μεξικό και Καναδάς

Συντονίζουν τα βήματα τους για στενότερη συνεργασία Μεξικό και Καναδάς
Στόχος τους μια δυνατή και ευημερούσα Βόρεια Αμερική μετά τις απειλές Trump
Να εντείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία και να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις τους συμφώνησαν ο πρόεδρος του Μεξικό, Enrique Pena Nieto και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν άμεσα, προκειμένου να εμβαθύνουν το πλαίσιο των σχέσεών τους, στη Βόρεια Αμερική.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την μεξικανική κυβέρνηση «ο Nieto έδωσε έμφαση στη θέληση της κυβέρνησης του Μεξικού για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία, αλλά και να ενισχύσουν τις εργασίες των ομάδων τους, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για μια πιο δυνατή και ευημερούσα Βόρεια Αμερική».
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA) στην οποία συμμετέχουν οι τρεις χώρες, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επαναδιαπραγμάτευσή της, προς όφελος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης