Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Παυλόπουλου με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΤ αύριο 1/2 – Στο επίκεντρο αξιολόγηση και «κόκκινα» δάνεια

Συνάντηση Παυλόπουλου με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΤ αύριο 1/2 – Στο επίκεντρο αξιολόγηση και «κόκκινα» δάνεια
Τα υψηλόβαθμα στελέχη θα εστιάσουν την προσοχή τους στο αίτημα για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης
Τα σχέδια αλλά και τους προβληματισμούς του τραπεζικού συστήματος θα συζητήσουν αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00 τα στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών που θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, Βασίλειος Ράπανος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Γκόρτσος, θα περάσουν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να καταθέσουν τις απόψεις τους σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Όπως είναι φυσικό, τα κορυφαία στελέχη των ελληνικών τραπεζών θα αναφερθούν εκτενώς στο ζήτημα της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς η έγκαιρη ολοκλήρωσή της αποτελεί κομβικό σταθμό για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να εστιάσουν την προσοχή τους στο αίτημα για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, ώστε να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ., η οποία θα σταθεροποιήσει και θα δώσει νέα δυναμική στο σύστημα.
Τέλος, αναμένεται να τεθεί της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης