Επιχειρήσεις

Στα 41,05 - 41,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα έκλεισε η τιμή στη δημοπρασία NOME

Στα 41,05 - 41,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα έκλεισε η τιμή στη δημοπρασία NOME
Η δημοπρασία συνεχίζεται, καθώς γίνεται χρήση των παρατάσεων, που προβλέπει ο κανονισμός της διαδικασίας
(upd) Μετά από 5 ώρες αλλεπάλληλων παρατάσεων και χτυπημάτων από τους συμμετέχοντες έκλεισε γύρω στις 5.15 το απόγευμα η δημοπρασία ΝΟΜΕ που διηνήργησε ο ΛΑΓΗΕ.
Η τιμή διαμορφώθηκε μεταξύ 41,05 - 41,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η τιμή ανέβαινε με ρυθμό 1 λεπτό του ευρώ ανά 3 λεπτά που διαρκούσε κάθε χτύπημα.

Νωρίτερα, το bankingnews.gr μετέδιδε:

Πάνω από 40 ευρώ  προς τα 41/MWh έχει διαμορφωθεί  η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της δημοπρασίας ΝΟΜΕ, που διενεργείται σήμερα 31 Ιανουαρίου 2017 από τον ΛΑΓΗΕ.
Η δημοπρασία συνεχίζεται, καθώς γίνεται χρήση των παρατάσεων, που προβλέπει ο κανονισμός της διαδικασίας και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η τιμή κατακύρωσης μπορεί να φθάσει ακόμη και στα 43,44 ευρώ/MWh.
Η αντιπαράθεση μεταξύ των συμμετεχόντων είναι σκληρή και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις επικεντρώνεται κυρίως μεταξύ των μεγάλων και μικρών προμηθευτών.
Υπενθυμίζεται, ότι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ήταν 37,37 ευρώ/MWh.
Η εκτόξευση της Οριακής Τιμής του Συστήματος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, λόγω της αυξημένης ζήτησης, σε συνδυασμό με την μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που δημοπρατήθηκε, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να αυξηθεί σημαντικά η τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του Οκτωβρίου του 2016.
Υπενθυμίζεται, ότι στην δημοπρασία του Οκτωβρίου του 2016 είχαν διατεθεί συνολικά 460 MWh/h, δηλαδή ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από τη σημερινή, οι οποίες είχαν απορροφηθεί από συνολικά 11 εταιρίες.
Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας του Οκτωβρίου ήταν τα 37,37 ευρώ ανά MWh -όπως και σήμερα- και τα «χτυπήματα» των συμμετεχόντων έφθασαν μέχρι τα 37,5 ευρώ ανά MWh.
Δημάδη, οι τελικές τιμές κατακύρωσης στη δημοπρασία αμερικανικού τύπου (pay as bid) ήταν τότε ελάχιστα αυξημένες σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

(Πρώτη ενημέρωση στις 14:50, 31 Ιανουαρίου 2017)
Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης