Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mustier: Η ΕΚΤ εγκρίνει στο σύνολό της το πρόγραμμα διάσωσης της Unicredit

Mustier: Η ΕΚΤ εγκρίνει στο σύνολό της το πρόγραμμα διάσωσης της Unicredit
Το σχέδιο διάσωσης που έχει ήδη παρουσιάσει η UniCredit, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων της συνολικής αξίας 17,7 δισ. ευρώ
Ικανοποιημένη με το σχέδιο διάσωσης της - προβληματικής - μεγαλύτερης ιταλικής τραπέζης, UniCredit, εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της πρώτης, Jean-Pierre Mustier σε Ιταλούς και ξένους επενδυτές στο Μιλάνο σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΚΤ δεν έχει ζητήσει κανένα επιπλέον μέτρο πέρα από αυτό που περιλαμβάνει το πρόγραμμα διάσωσης που ανακοίνωσε η UniCredit τον Δεκέμβριο του 2016.
Όπως ανακοίνωσε χθες η μεγάλη ιταλική τράπεζα, η ΕΚΤ της έχει ζητήσει να παρουσιάσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 ένα σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων δανείων της, στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης στο μετοχικό της κεφάλαιο κατά 13 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Mustier, η ΕΚΤ είναι «πολύ χαρούμενη» με το σχέδιο διάσωσης που ήδη έχει παρουσιάσει η UniCredit, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικής αξίας 17,7 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης