Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αξιολόγηση και τα «κόκκινα« δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΤ

Η αξιολόγηση και τα «κόκκινα« δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΤ
Οι τραπεζίτες συζήτησαν με τον ΠτδΔ τα σχέδια αλλά και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος
Η πορεία της αξιολόγησης και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικών Ένωσης Τραπεζών.
Οι τραπεζίτες συζήτησαν με τον ΠτδΔ τα σχέδια αλλά και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, Βασίλειος Ράπανος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Γκόρτσος, βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο και κατέθεσαν τις απόψεις τους σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Όπως είναι φυσικό, τα κορυφαία στελέχη των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς η έγκαιρη ολοκλήρωσή της αποτελεί κομβικό σταθμό για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εστίασαν την προσοχή τους στο αίτημα για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, ώστε να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ., η οποία θα σταθεροποιήσει και θα δώσει νέα δυναμική στο σύστημα.
Τέλος, τέθηκε και το θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης