Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανοιχτή η κοινοπραξία του ΤΑΡ για μεταφορά και ρωσικού φυσικού αερίου

Ανοιχτή η κοινοπραξία του ΤΑΡ για μεταφορά και ρωσικού φυσικού αερίου
Ο επικεφαλής του έργου για την Ελλάδα τόνισε ότι το έργο προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διέλευσης μέσω του αγωγού ΤΑΡ και Ρωσικού φυσικού αερίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι κανόνες του Ευρωπαϊκού πλαισίου, άφησε πριν από λίγο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η διευθύντρια Εμπορικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της κοινοπραξίας, Ulrike Andres.
Ο επικεφαλής του έργου για την Ελλάδα, Ρίχαρντ Σκούφιας, τόνισε ότι το έργο προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος και ότι την 1η Ιανουαρίου 2020 θ ανοίξουν οι βάνες του αγωγού.
Στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει μια ζώνη εργασίας από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη μήκους 200 χλμ., εκ των οποίων στα 100 χλμ. έχει γίνει η συγκόλληση των σωλήνων, 40 χλμ. αγωγού έχουν τοποθετηθεί κάτω από το έδαφος και 10 χλμ. αγωγού έχουν αποπερατωθεί πλήρως.
Ο κ. Σκούφιας αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με 100 συνολικά κοινότητες, 30 δήμους και τρεις Περιφέρειες της χώρας, απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός.
Σημείωσε επίσης, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ και ότι το έργο στην ολοκλήρωση του θα αναβαθμίσει σημαντικά το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης