Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταμείο για τις αφρικανικές χώρες ιδρύει η Ιταλία – Στόχος η μείωση των μεταναστευτικών ροών

Ταμείο για τις αφρικανικές χώρες ιδρύει η Ιταλία – Στόχος η μείωση των μεταναστευτικών ροών
Οι τρεις χώρες που θα αφορά κυρίως είναι η Λιβύη, ο Νίγηρας και η Τυνησία, τα σημεία απόπλου ή διέλευσης μεγάλου μέρους των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων 
Τη δημιουργία Ταμείου με αρχικά κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για τοις αφρικανικές χώρες ανακοίνωσε σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2017 η ιταλική κυβέρνηση.
Στόχος είναι η βοήθεια προς συγκεκριμένες αφρικανικές χώρες, η οποία και θα αποτρέψει τους πολίτες τους να δοκιμάσουν το ριψοκίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.
Οι τρεις χώρες που θα αφορά κυρίως είναι η Λιβύη, ο Νίγηρας και η Τυνησία, τα σημεία απόπλου ή διέλευσης μεγάλου μέρους των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που φθάνουν κάθε χρόνο στις ιταλικές ακτές.
Μελλοντικοί «εταίροι» της Ιταλίας ενδέχεται να είναι η Νιγηρία, η Σενεγάλη, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία.
Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα ποσά που θα διατεθούν στα αφρικανικά κράτη πιθανότατα θα δαπανηθούν για την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας, την απόκτηση εξοπλισμού ή τεχνικών εργαλείων ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια «των εξωτερικών συνόρων» τόσο των χωρών αυτών, όσο και της Ιταλίας. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 181.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, έφθασαν στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου το 2016, οι περισσότεροι αναχωρώντας από τις ακτές της Λιβύης, όπου οι διακινητές δρουν υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας.
Πάνω από 5.000 άνθρωποι πιστεύεται πως πνίγηκαν στον «υγρό τάφο» της Μεσογείου…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης