Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Τον δρόμο προς την χρεοκοπία της χώρας χάραξαν πριν απ’ όλους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ποτάμι: Τον δρόμο προς την χρεοκοπία της χώρας χάραξαν πριν απ’ όλους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Ποτάμι δεν έχει λάβει κανένα δάνειο από τις Τράπεζες»
Τον δρόμο προς την χρεοκοπία της χώρας χάραξαν πριν απ’ όλους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Εκτός από την παχυλή επιχορήγηση που λάμβαναν, κατέφευγαν και στον υπερβολικό δανεισμό.
Και όπως χρεοκόπησαν τη χώρα, χρεοκόπησαν και τα ίδια.
Αυτά αναφέρει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.
Όπως σχολιάζει, σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει στις τράπεζες €190 εκατ. και η ΝΔ €210 εκατ.
Παρά την κρίση όμως βρήκαν κι έναν καλό μαθητή που έσπευσε να τους μιμηθεί, επισημαίνει το Ποτάμι, διευκρινίζοντας ότι ο μαθητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που οφείλει «μόλις» €8 εκατ. και ο κ. Τσίπρας που ήδη από τις 14/12/2010 με επιστολή του προς την Εθνική Τράπεζα να ζητά να γίνει ρύθμιση δανείων του κόμματος χωρίς να ληφθούν υπόψη αποκλειστικά χρηματοοικονομικά κριτήρια.
Όσο για τα ΜΜΕ, αναφέρει το Ποτάμι, όπως προέκυψε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπήρξαν επιχειρηματίες που έβαλαν χρήματα για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και άλλοι που στηρίχθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε δανειακά κεφάλαια τα οποία εξασφάλιζαν με αμφίβολες εγγυήσεις και χαλαρούς όρους.
Επίσης υπάρχουν ΜΜΕ των οποίων οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν σε εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα και προμήθειες, προσθέτει.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το μόνο σίγουρο είναι ότι το Ποτάμι δεν έχει λάβει κανένα δάνειο από τις Τράπεζες, δεν έχει χρέη και είναι επίσης το μόνο κόμμα που κατέθεσε 15 συγκεκριμένες προτάσεις που περιγράφουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στα οικονομικά των κομμάτων, τη διαδικασία αποπληρωμής των υφιστάμενων χρεών των κομμάτων και τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης