Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με discount 38% εγκρίθηκε στα 8,09 ευρώ η τιμή των νέων μετοχών στην ΑΜΚ της UniCredit

Με discount 38% εγκρίθηκε στα 8,09 ευρώ η τιμή των νέων μετοχών στην ΑΜΚ της UniCredit
Στο πλαίσιο της αυξήσεως, οι μέτοχοι της προβληματικής - μεγαλύτερης - ιταλικής τραπέζης πρόκειται να λάβουν 13 νέες μετοχές για κάθε πέντε μετοχές τους, έναντι τιμήματος 8,09 ευρώ ανά νέα μετοχή
Την επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 13 δισ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η UniCredit, με τιμή διάθεσης που συνιστά discount 38% με βάση τη σημερινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της.
Στο πλαίσιο της αυξήσεως, οι μέτοχοι της προβληματικής - μεγαλύτερης - ιταλικής τραπέζης πρόκειται να λάβουν 13 νέες μετοχές για κάθε πέντε μετοχές τους, έναντι τιμήματος 8,09 ευρώ ανά νέα μετοχή.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την βιωσιμότητά της, καθώς ιδιαίτερα μετά την πραγματοποίηση μεγάλων καθαρών ζημιών άνω των 10 δισ. ευρώ (λόγω διαγραφών NPLs) για το 2016, ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας (CET1) έχει υποχωρήσει σε 8%, επίπεδο κατώτερο από το ελάχιστο όριο 10% που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αυτή θα είναι η τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχωράει η τράπεζα από το 2008, η οποία μάλιστα προσεγγίζει την ίδια την αξία της κεφαλαιοποίησής της (16,45 δισ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης