Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Παρά την πτώση μέσα στο 2017, το δολάριο θα συνεχίσει με ισχυρά κέρδη

Goldman Sachs: Παρά την πτώση μέσα στο 2017, το δολάριο θα συνεχίσει με ισχυρά κέρδη
Ο οικονομολόγος θεωρεί την πτώση μία μόνο «παρένθεση» για το αμερικανικό νόμισμα
Το αμερικανικό δολάριο έχει πραγματοποιήσει τη χειρότερη ετήσια αρχή της τελευταίας 10ετίας, σταματώντας έτσι βίαια τα κέρδη όλου του 2016, τα οποία εντάθηκαν μετά την 8η Νοεμβρίου που εξελέγη ο Donald Trump.
Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω πτώση μέσα στο τρέχον έτος, ως αποτέλεσμα της γενικότερης αβεβαιότητας που θα προκαλέσουν οι πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
Ωστόσο, ο Philip Moffitt, διαχειριστής κεφαλαίων στην Goldman Sachs Asset Management (διαχειρίζεται 1 τρισ. δολάρια περιουσιακά στοιχεία), έχει διαφορετική άποψη…
Ο οικονομολόγος θεωρεί την πτώση μία μόνο «παρένθεση» για το αμερικανικό νόμισμα, καθώς πιστεύει ότι θα ενισχυθεί έναντι του γεν και του ευρώ τους επόμενους μήνες, όσο οι Κεντρικές Τράπεζες σε Ευρώπη και Ιαπωνία συνεχίζουν την ποσοτική χαλάρωση, όταν σε αντίθετο κλίμα η Federal Reserve εξετάζει επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο 2017.
Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε πως ενίοτε το νόμισμα θα παρουσιάζει έναντι μεταβλητότητα όταν ο κ. Trump προκαλεί αβεβαιότητα με τις δηλώσεις ή τις αντι-μεταναστευτικές και προστατευτικές πολιτικές του.
Ενδεικτικά, ο δείκτης του Bloomberg (Bloomberg Dollar Spot Index, παρουσιάζει την ισοτιμία με τα 10 κυριότερα νομίσματα) για το δολάρια υποχώρησε 2,6% μέσα στον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης