Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Στις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού βασίζεται η ανάκαμψη της ευρωζώνης

Praet (ΕΚΤ): Στις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού βασίζεται η ανάκαμψη της ευρωζώνης
Η επιταχυνόμενη ανάπτυξη της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα επαρκώς ισχυρή για να διασφαλίσει μια αυτο-τροφοδοτούμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%
Στις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού στην ευρωζώνη βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της η εν εξελίξει οικονομική της ανάκαμψη, όπως εκτίμησε σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής οικονομολόγος της, Peter Praet.
Όπως είπε, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα χρειαστεί ακόμα αρκετό καιρό για να σταθεροποιηθεί στο επίπεδο-στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η ΕΚΤ.
Ο Praet έχει την άποψη, ότι η επιταχυνόμενη ανάπτυξη της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα επαρκώς ισχυρή για να διασφαλίσει μια αυτο-τροφοδοτούμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%, κάτι που θα απαιτήσει υπομονή και αποφασιστικότητα.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ έκρινε, ότι η δυναμική του πληθωρισμού στην ευρωζώνη παραμένει εξασθενημένη, ενώ σε αυτήν συνεχίζουν να κυριαρχούν κίνδυνοι και αβεβαιότητες, ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με το γεωπολιτικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης