Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Κατάλληλη η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ εν μέσω κινδύνων εκτός ευρωζώνης

Coeure (ΕΚΤ): Κατάλληλη η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ εν μέσω κινδύνων εκτός ευρωζώνης
«Η υφιστάμενη νομισματική πολιτική [της ΕΚΤ] είναι κατάλληλη για να διασφαλίσει την επίτευξη του πληθωριστικού στόχου μας μεσοπρόθεσμα»
Η χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) είναι κατάλληλη για το τρέχον περιβάλλον υψηλών κινδύνων εκτός ευρωζώνης, ακόμα και εν μέσω της ανθεκτικής οικονομικής της ανάκαμψης.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, σύμφωνα με τον οποίο «η υφιστάμενη νομισματική πολιτική [της ΕΚΤ] είναι κατάλληλη για να διασφαλίσει την επίτευξη του πληθωριστικού στόχου μας μεσοπρόθεσμα».
Για τον Coeure, «η ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι ανθεκτική, αλλά υψηλοί παραμένουν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το διεθνές περιβάλλον».
Όπως προσέθεσε: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των τιμών και του κόστους [στην ευρωζώνη] τις ερχόμενες εβδομάδες... για να αξιολογήσουμε τυχόν δεύτερο γύρο επίδρασης της ανόδου των τιμών ενέργειας, καθώς και να κρίνουμε την έκταση στην οποία η άνοδος του πληθωρισμού αντιπροσωπεύει μια βιώσιμη πρόοδο προς το στόχο μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης