Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στους θεσμούς παρέπεμψε τον Τσίπρα η Merkel - Καμία «πολιτική συμφωνία»

Bloomberg: Στους θεσμούς παρέπεμψε τον Τσίπρα η Merkel - Καμία «πολιτική συμφωνία»
Η Merkel φέρεται να τόνισε στον Τσίπρα προς προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με τους θεσμούς
Στους θεσμούς παρέπεμψε τον Αλέξη Τσίπρα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, αφήνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει τους πιστωτές της χώρας, χωρίς πολιτική παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης.
Με αυτό τον τρόπο συνοψίζει τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με την καγκελάριο της Γερμανίας σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έως τα τέλη αυτού του μήνα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο.
Η Merkel φέρεται να τόνισε στον Τσίπρα προς προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με τους θεσμούς, σχετικά με την εκπλήρωση των όρων για τα έκτακτα δάνεια, σύμφωνα με έτερο αξιωματούχο.
Το Bloomberg επισημαίνει πως και οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, καθώς η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν προσωπική.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, πως περίπου το 1/3 των εκκρεμών ζητημάτων με τους θεσμούς υπόκεινται σε πολιτικές διαπραγματεύσεις, εν μέσω επίμονων εκκλήσεων από εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για επιπλέον μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την αγορά ενέργειας και τα δημοσιονομικά της χώρας.
Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει δόσεις χρέους το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η σταθεροποίηση της Ελλάδας «ενδιαφέρει τη Γερμανία και την Ευρώπη», υποστήριξε η Nadine Kalwey, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Η ίδια υπογράμμισε πως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου «κάλεσε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ» στο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης