Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ΕΕ σχεδιάζει επέκταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία για την Ουκρανία - Αντίθετος ο Trump

Bloomberg: Η ΕΕ σχεδιάζει επέκταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία για την Ουκρανία - Αντίθετος ο Trump
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών για πάνω 100 Ρώσους και Ουκρανούς
Την παράταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία και των συμμάχων χωρών του Putin που εμπλέκονται στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Bloomberg.
Τέσσερις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τίθενται υπέρ της παράτασης των ρωσικών κυρώσεων έως τα μέσα του Μάρτη για επιπλέον έξι μήνες.
Οι εν λόγω κυρώσεις περιλαμβάνουν το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση ταξιδιών για πάνω από 100 Ρώσους και Ουκρανούς.
Ανάμεσά τους είναι και οι Arkady Rotenberg, ένας εκ των ιδιοκτητών της τράπεζας SMP και της InvestCapitalBank και Yury Kovalchuk, ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας Rossiya.
Ο αμερικανός πρόεδρος Trump, μιλώντας τηλεφωνικά με τον Putin, άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείει την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, τις οποίες είχε επιβάλει η κυβέρνηση Obama, σε συνεργασία με την ΕΕ και συγκεκριμένα τη γερμανίδα καγκελάριο και το γάλλο πρόεδρο, για τη συμμετοχή της Ρωσίας στα γεγονότα του 2014 στην Κριμαία.
«Οι Ευρωπαίοι περιμένουν να δουν τι χειροβομβίδα θα πετάξει ο Trump στη λίμνη Ρωσίας-Ουκρανίας» υποστηρίζει ο Michael Emerson, αναλυτής του think tank CEPS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης