Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Πολιτική αβεβαιότητα και αντι-μεταναστευτικά διατάγματα «απειλούν» τη Wall Street

Goldman Sachs: Πολιτική αβεβαιότητα και αντι-μεταναστευτικά διατάγματα «απειλούν» τη Wall Street
Η αμερικανική τράπεζα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προεκλογικά μετεκλογικά ωστόσο έγινε «ταύρος» 
Σε μία εκ νέου «στροφή» των προβλέψεών της για την επικείμενη προεδρία του Donald Trump προχωρά η Goldman Sachs, καθώς πλέον δεν αποτιμά και τόσο θετικά τις πρακτικές του Ρεπουμπλικάνου.
Η αμερικανική τράπεζα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προεκλογικά για μία ενδεχόμενη νίκη του κ. Trump, μετεκλογικά ωστόσο έγινε «ταύρος» για τις επιδόσεις των δεικτών της Wall Street.
Πλέον, έπειτα και τα αμφιλεγόμενα εκτελεστικά διατάγματα, εμφανίζεται διστακτική σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της.
«Μετά τις εκλογές υπήρξε μία αισιοδοξία, καθώς η πιθανότητα να εφαρμοστούν οι πολιτικές φορολογίας και βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου ήταν υψηλότερη από ότι για τις εμπορικές και τις αντι-μεταναστευτικές.
Παρ’ όλα αυτά, μετά και τον πρώτο μήνα το έτους, φαίνεται πως η παραπάνω σχέση έχει αντιστραφεί, καθώς η προσοχή δεν έχει στραφεί στην πραγματική οικονομία», σχολιάζεται στο σχετικό σημείωμα της Goldman, η οποία παραθέτει επίσης και τα εξής ανησυχητικά στοιχεία:

- Η πρόσφατη δυσκολία των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου να αντικαταστήσουν ή να καταργήσουν το Obamacare σίγουρα δεν αποτελεί καλό οιωνό, καθώς αποδεικνύει πως μία ανάλογη καθυστέρηση θα ακολουθήσει και σε ό,τι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση ή τις επενδύσεις σε υποδομές, ενισχύοντας έτσι την άποψη (της Goldman) πως οι εν λόγω πολιτικές θα εφαρμοστούν μετά το 2018.

- Η πόλωση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων αυξάνεται ραγδαία, υποθάλποντας έτσι την πολιτική αβεβαιότητα.

- Υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα για αναταραχή στις αμερικανικές αγορές, λόγω των πρακτικών προστατευτισμού του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου στο εμπόριο, αλλά και των πρόσφατων αντι-μεταναστευτικών διαταγμάτων, με αποκορύφωμα την απαγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης