Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Saudi Aramco προσέλαβε 4 τράπεζες-συμβούλους για την 1η έκδοση ομολόγων στην ιστορία της

Η Saudi Aramco προσέλαβε 4 τράπεζες-συμβούλους για την 1η έκδοση ομολόγων στην ιστορία της
Η Saudi Aramco - η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον πλανήτη - θα χρησιμοποιήσει τις εκδόσεις sukuk ως μέρος του στόχου της να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια 10 δισ. δολάρια από ομόλογα εντός του 2017
Στην πρόσληψη τεσσάρων τραπεζών ως συμβούλους στην πρώτη της έκδοση ομολόγων, προχώρησε η κολοσσιαία σαουδαραβική κρατική επιχειρήση πετρελαίου Saudi Aramco, ένα χρόνο πριν την εισαγωγή των μετοχών της σε οργανωμένες κεφαλαιαγορές στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης μεγαλύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου παγκοσμίως.
Όπως γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, η Saudi Aramco επέλεξε τον σαουδαραβικό βραχίονα της βρετανικής HSBC (Saudi Arabia) και την Riyad Capital, ως συμβούλους στην έκδοση ισλαμικών ομολόγων (sukuk) σε ρήτρα σαουδαραβικών riyal πριν το τέλος Ιουνίου του 2017.
Όμως, η NBC Capital και η Alinma Investment φέρονται να έχουν ήδη προσληφθεί και αυτές ως σύμβουλοι στην ίδια έκδοση ομολόγων της Saudi Aramco, την οποία δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν έτερες ομολογιακές εκδόσεις σε ρήτρα δολαρίου ΗΠΑ.
Τα sukuk είναι ισλαμικά χρηματο-οικονομικά πιστοποιητικά αντίστοιχα των ομολόγων στη χρηματο-οικονομική κουλτούρα της Δύσης, τα οποία συμμορφώνονται με τη σαρία, τον ισλαμικό θρησκευτικό νόμο.
Η Saudi Aramco - η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον πλανήτη - θα χρησιμοποιήσει τις εκδόσεις sukuk ως μέρος του στόχου της να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια 10 δισ. δολάρια από ομόλογα εντός του 2017.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον περασμένο μήνα η Saudi Aramco ζήτησε από επενδυτικές τράπεζες - μεταξύ άλλων, από τις Goldman Sachs και HSBC - να πραγματοποιήσουν παρουσίαση για τη διεκδίκηση από μέρους τους ρόλου συμβούλου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2018 κατά περίπου 100 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης