Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Διχασμένο το ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα - Το Ταμείο παραδέχεται για πρώτη φορά τη διαφωνία

FT: Διχασμένο το ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα - Το Ταμείο παραδέχεται για πρώτη φορά τη διαφωνία
Η διαφωνία με την ΕΕ σχετικά με το ελληνικό χρέος οδηγεί στη δημόσια παραδοχή της διαφωνίας, σχολιάζουν οι Financial Times
Στη διαφωνία που υπάρχει στους κόλπους του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρονται οι Financial Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Διχασμένο το ΔΝΤ σχετικά με τους όρους διάσωσης της Ελλάδας».
Όπως επισημαίνεται, οι ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ -για περισσότερο από ένα χρόνο- είναι σε διαμάχη λόγω των επισημάνσεων του Ταμείου ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους πιστωτές είναι πολύ αυστηροί αλλά και λόγω της απαίτησης του Ταμείου για μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Αυτή η διαμάχη έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα 86 δισ. ευρώ, με τους Γερμανούς αξιωματούχους να επισημαίνουν για ακόμα μία φορά (τη Δευτέρα, 6/2/2017) ότι χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου, το ελληνικό πρόγραμμα θα τελειώσει, προκαλώντας πιθανότατα νέα κρίση.
Όσον αφορά στη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, οι Financial Times εστιάζουν στο γεγονός ότι το Ταμείο παραδέχεται στην ανακοίνωση του ότι το διοικητικό συμβούλιο διχάστηκε σχετικά με τα συμπεράσματα.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι περισσότεροι εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου συμφώνησε με την ουσία της αξιολόγησης.
Ωστόσο, «κάποιοι… είχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία και τη βιωσιμότητα του χρέους».
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, «συνήθως το ΔΝΤ λειτουργεί με συναίνεση, με τις συζητήσεις του να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
Σπάνια δημοσιοποιεί τυχόν διαφωνίες στο κοινό».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης