Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μόνο με αποχή 60% ή 3πλασιασμό της εκλογικής της βάσης θα κερδίσει η Le Pen

Goldman Sachs: Μόνο με αποχή 60% ή 3πλασιασμό της εκλογικής της βάσης θα κερδίσει η Le Pen
Στο πολιτικό της μανιφέστο, η Le Pen μεταξύ άλλων υπόσχεται μειώσεις φόρων κατά 23-27 δισ. ευρώ, διατήρηση 35ώρου, μείωση ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60, αποχώρηση από ευρωζώνη, δημοψήφισμα για έξοδο από Ε.Ε. και έξοδο από NATO
Η Marine Le Pen θα εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας μόνο στη μακρινή περίπτωση χαμηλού ρεκόρ συμμετοχής στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας, όπως εκτίμησε σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2017 σε οικονομική ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Για τη μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, είναι μεγάλη η πιθανότητα η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, όμως από εκεί και μετά είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα να καταφέρει να καταστεί η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας.
Σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, για να κερδίσει τις εκλογές η Le Pen θα έπρεπε το ποσοστό συμμετοχής των Γάλλων ψηφοφόρων να διαμορφωθεί σε επίπεδο κάτω από το 40% των εγγεγραμμένων, δηλαδή «σε επίπεδο που δεν έχει καταγραφεί στην ιστορία οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας».
Η άλλη πιθανότητα εκλογής της ακροδεξιάς, αντι-ευρωπαΐστριας Le Pen θα ήταν αν η εκλογική βάση της τουλάχιστον τριπλασιαζόταν σε σύγκριση με το επίπεδό της στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015, όταν είχε καταφέρει να λάβει 7 εκατ. ψήφους.
Για την Goldman Sachs, αμφότερα τα σενάρια εκλογικής νίκης της Le Pen είναι «πολύ απίθανα», ιδιαίτερα λόγω της ποικιλίας των ξεχωριστών πολιτικών προγραμμάτων των υποψηφίων προέδρων και του υψηλού ποσοστού συμμετοχής που αναμένεται στις εκλογές.
Στο πολιτικό της μανιφέστο, η Le Pen μεταξύ άλλων υπόσχεται μειώσεις φόρων κατά 23 έως 27 δισ. ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, αύξηση της φορολόγησης συμβάσεων εργασίας μη Γάλλων, ακύρωση των πρόσφατων εργασιακών μεταρρυθμίσεων και διατήρηση του 35ώρου, μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια (με εισφορές 40 ετών), αποχώρηση από την ευρωζώνη, δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε. και έξοδο από το NATO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης