Διεθνή

Maersk: Διευρύνθηκαν οι ζημίες το δ΄τρίμηνο 2016 - Στα 2,68 δισ. δολ.

tags :
Maersk: Διευρύνθηκαν οι ζημίες το δ΄τρίμηνο 2016 - Στα 2,68 δισ. δολ.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η εταιρία δήλωσε ότι ο νυν πρόεδρος, Michael Pram Rasmussen, αναμένεται να αποσυρθεί στις 28 Μαρτίου του 2016
Σημαντικές ήταν οι ζημίες που κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 Moller-Maersk, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/2) η εταιρία, δεχόμενη πιέσεις κυρίως από τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της ναυτιλίας, εκτιμώντας ωστόσο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του έτους.
Συγκεκριμένα, οι ζημίες της δανέζικης εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 2,68 δισ. δολ, έναντι ζημιών 2,51 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις μονάδες γεωτρήσεων και εφοδιασμού να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κερδοφορία της.
Παράλληλα, η Maersk δήλωσε ότι αναμένεται να μειώσει το μέρισμά της κατά το ήμισυ, στα 21,55 δολ. έναντι 43,1 δολ. το προηγούμενο έτος.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η εταιρία δήλωσε ότι ο νυν πρόεδρος, Michael Pram Rasmussen, αναμένεται να αποσυρθεί στις 28 Μαρτίου του 2016, με τον Jim Hagenmann Snabe να θεωρείται ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.
Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, η εταιρία δήλωσε ότι αναμένει οι ναύλοι να βελτιωθούν σταδιακά κατά το τρέχον έτος, ενώ η ζήτηση για τα κοντέινερ είναι επίσης πιθανό να αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης