Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόντρα ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για τη δημόσια εκπαίδευση - «Απαράδεκτο να μιλάμε για υπερεπάρκεια πόρων»

Κόντρα ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για τη δημόσια εκπαίδευση - «Απαράδεκτο να μιλάμε για υπερεπάρκεια πόρων»
«Με έμμεσο τρόπο αλλά με σαφείς προθέσεις και στόχευση, ο ΣΕΒ επιχειρεί να αποδομήσει τη δημόσια εκπαίδευση»
Σκληρή κριτική στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ασκεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη χθεσινή έκθεση για τη δημόσια εκπαίδευση.
«Με έμμεσο τρόπο αλλά με σαφείς προθέσεις και στόχευση, ο ΣΕΒ επιχειρεί να αποδομήσει τη δημόσια εκπαίδευση παρουσιάζοντας στη χθεσινή του έκθεση, μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, κρούει με τη σειρά της τον κώδωνα του κινδύνου για τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια εκπαίδευση και θα εντείνουν τις ήδη αυξημένες ανισότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να μιλάμε σήμερα, όπως ο ΣΕΒ, για υπερεπάρκεια πόρων στη δημόσια εκπαίδευση και για μεγάλη μισθολογική δαπάνη για τους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας κλίμα για απολύσεις και περαιτέρω μείωση μισθών».
«Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση και να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων προτάσεις που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης