Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Πώς η CETA ενισχύει την Ελλάδα - Τι εξάγει η χώρα στον Καναδά

Κομισιόν: Πώς η CETA ενισχύει την Ελλάδα - Τι εξάγει η χώρα στον Καναδά
Με βάση τα δεδομένα που παρουσιάζει η Κομισιόν, 697 ελληνικές επιχειρήσεις εξάγουν στον Καναδά , ενώ 3.500 θέσεις εργασίας στη χώρα υποστηρίζονται από τις ευρωπαϊκές εξαγωγές στον Καναδά
Με ένα infographic (γραφικό με πληροφορίες) η Κομισιόν επιχειρεί να εξηγήσει πως η CETA - εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά - μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την απασχόληση και την εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, ελληνικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και από πολλές πόλεις της Ελλάδας εξάγουν μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες στον Καναδά.
Με τη CETA αυτή η εξαγωγική δραστηριότητα θα καταστεί ευκολότερη και φθηνότερη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Κομισιόν αναφέρεται ενδεικτικά σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στο τι αυτές εξάγουν στον Καναδά.
Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, εξάγει κρασί, ελαιόλαδο και καφέ.
Από την Πάτρα φτάνουν στον Καναδά αποξηραμένα σύκα, ελαιόλαδο, πιπέρι και βότανα, ενώ από τον Πειραιά αλουμινένιες πόρτες, σουσάμι και φάρμακα.
Με βάση τα δεδομένα που παρουσιάζει η Κομισιόν, 697 ελληνικές επιχειρήσεις εξάγουν στον Καναδά , ενώ 3.500 θέσεις εργασίας στη χώρα υποστηρίζονται από τις ευρωπαϊκές εξαγωγές στον Καναδά.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 795 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με εξαγωγές στον Καναδά είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ 865.000 θέσεις εργασίας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υποστηρίζονται από αυτή τη δραστηριότητα.



www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης