Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κατάρ δαπανά 500 εκατ. δολ. την εβδομάδα σε έργα για το Μουντιάλ του 2022

Το Κατάρ δαπανά 500 εκατ. δολ. την εβδομάδα σε έργα για το Μουντιάλ του 2022
Το πλούσιο σε υδρογονάνθρακες εμιράτο του Κατάρ, έχει προγραμματίσει να δαπανήσει το απίστευτο ποσό των 200 δισ. δολαρίων (187 δισ. ευρώ) για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου
Το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ εβδομαδιαίως δαπανά το Κατάρ σε έργα που σχετίζονται με τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2022, που αποτελεί την κορυφαία διεθνή διοργάνωση του αθλήματος.
Αυτό αποκάλυψε χθες Τρίτη 7 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ali Shareef Al-Emadi, σύμφωνα με τον οποίο ο καταιγιστικός αυτός ρυθμός δημοσίων επενδύσεων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2021.
Το πλούσιο σε υδρογονάνθρακες εμιράτο του Κατάρ, έχει προγραμματίσει να δαπανήσει το απίστευτο ποσό των 200 δισ. δολαρίων (187 δισ. ευρώ) για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Βεβαίως, επενδύσεις αυτού του επιπέδου δεν θα μπορούσαν να αφορούν μόνο στη δημιουργία σταδίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων υποδοχής και φιλοξενίας αθλητών, καθώς περιλαμβάνουν νέους δρόμους, σιδηρόδρομους και νοσοκομεία, καθώς και ένα νέο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον Al-Emadi, το 90% των εργολαβιών για το 2022 έχει ήδη απονεμηθεί σε αναδόχους.
Το Κατάρ διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου παγκοσμίως, ενώ παράγει 800 χιλ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Στο πλαίσιο του ελλείμματος που προκάλεσε στον προϋπολογισμό του Κατάρ η καταβύθιση της τιμής του «μαύρου χρυσού» το 2016, το εμιράτο πρόκειται για πρώτη φορά να εισάγει έναν φόρο προστιθέμενης αξίας, πιθανότατα το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης