Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε κι άλλος υπουργός της ρουμανικής κυβέρνησης, στον απόηχο των διαδηλώσεων

Παραιτήθηκε κι άλλος υπουργός της ρουμανικής κυβέρνησης, στον απόηχο των διαδηλώσεων
Στις 2 Φεβρουαρίου 2017, είχε επίσης παραιτηθεί ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου της ρουμανικής κυβέρνησης
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2017 ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ρουμανίας, καθώς οι ογκώδεις διαδηλώσεις ενάντια στο διάταγμα που χαλάρωνε το νομικό καθεστώς για τους πολιτικούς που εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς, συνεχίζονται.
Το κυβερνητικό διάταγμα σε συνδυασμό με το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη χορήγηση χάρης σε κρατούμενους, αποτελούν μία μεγάλη οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς, έπειτα από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.
Σημειώνεται ότι διαμαρτυρίες έχουν και τη στήριξη του κεντροδεξιού προέδρου της Ρουμανίας, Klaus Iohannis.
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου 2017 είχε επίσης παραιτηθεί ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου της ρουμανικής κυβέρνησης.
Όπως είχε πει τότε ο κ. Florin Jianu, «πως θα τον κοιτάξω στα μάτια και τι θα του πω έπειτα από χρόνια;».
Χθες, η Βουλή απέρριψε την πρόταση μομφή που είχε κατατεθεί εις βάρος της κυβέρνησης του Sorin Grindenau από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση.
Για να περάσει η πρόταση μομφής θα έπρεπε να την υπερψηφίσουν 233 από τους 465 βουλευτές, όμως τελικά έλαβε μόνο 161 ψήφους.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, (οι Σοσιαλδημοκράτες, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών-ALDE και το ουγγρικό κόμμα UMDR), που έχουν και την πλειοψηφία, απείχαν από την ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης