Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι εμπορικές πολιτικές Trump θα ενισχύσουν το δολάριο, βλάπτοντας τις εξαγωγές

Goldman Sachs: Οι εμπορικές πολιτικές Trump θα ενισχύσουν το δολάριο, βλάπτοντας τις εξαγωγές
Η αύξηση του φόρου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες αναμένεται να ενισχύσει την εγχώρια απασχόληση, ακόμα και κατά ένα εκατομμύριο θέσεις
Αρνητικά αποτιμά τις εμπορικές πολιτικές του Donald Trump η Goldman Sachs, προειδοποιώντας για τον άμεσο αντίκτυπο που θα υπάρχει στις εξαγωγές των Ηνωμένων Πολιτειών, άρα και στην εγχώρια οικονομία.
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει απειλήσει με διασυνοριακό φόρο έως και 35% για τις εταιρείες που δεν διαλέγουν να επενδύσουν στις Η.Π.Α., κάτι που αποτελεί ευθεία παραβίαση της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής (NAFTA).
Ο απώτερος σκοπός είναι η αύξηση των εγχώριων θέσεων εργασίας,
Όπως εκτιμά η αμερικανική τράπεζα, η αύξηση του διασυνοριακού φόρου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες αναμένεται να ενισχύσει την εγχώρια απασχόληση, ακόμα και κατά ένα εκατομμύριο θέσεις, ωστόσο θα μειώσουν κατά 5% τις εισαγωγές ή 0,75% του ΑΕΠ.
Επιπλέον, η Goldman τονίζει πως οι πολιτικές Trump στο εμπόριο θα ενισχύσουν περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους εξαγωγείς της χώρας.
Σε αυτό θα συμβάλουν και τα «αντίποινα» των υπόλοιπων χωρών με τις οποίες συνεργάζεται η Ουάσινγκτον.
Μεγάλοι χαμένοι θα είναι και οι Αμερικανοί καταναλωτές, οι οποίοι θα δουν τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων να αυξάνονται σημαντικά.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης