Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Μία αύξηση επιτοκίων της Fed φτάνει για το 2017 - Δημοσιονομική αβεβαιότητα λόγω Trump

Bullard (Fed): Μία αύξηση επιτοκίων της Fed φτάνει για το 2017 - Δημοσιονομική αβεβαιότητα λόγω Trump
Παρά την προσέγγιση της οικονομίας των ΗΠΑ - της μεγαλύτερης στον πλανήτη - του επιπέδου σχεδόν πλήρους απασχόλησης, ο Bullard ανησυχεί, ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν χαμηλές και η ανάπτυξη έχει «κολλήσει» σε βραδύ ρυθμό
Τα παρεμβατικά επιτόκια της Federal Reserve θα ήταν καλύτερα να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο και το 2017, λόγω της ασάφειας που επικρατεί αναφορικά με την ικανότητα της οικονομικής πολιτικής του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, να τονώσει τον πληθωρισμό ή την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σέιντ Λούι, James Bullard, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μόνο μίας αύξησης επιτοκίων από την Fed στο τρέχον έτος, αντί των πιθανών τριών για τις οποίες έχει προϊδεάσει η περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Bullard η μοναδική, αυτή, αύξηση των επιτοκίων της Fed μάλλον δεν θα λάβει χώρα στην επόμενη συνεδρίαση της FOMC στις 14 και 15 Μαρτίου 2017, καθώς «δεν θα υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τα πιθανά σχέδια δημοσιονομικών δαπανών και φορολογικής πολιτικής» της νέας κυβέρνησης του προέδρου Trump.
Αντ' αυτού, θεωρεί ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει αρκετή δημοσιονομική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και η Fed θα έπρεπε να περιμένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση προτού λάβει την επόμενη απόφασή της για αύξηση επιτοκίων.
Παρά την προσέγγιση της οικονομίας των ΗΠΑ - της μεγαλύτερης στον πλανήτη - του επιπέδου σχεδόν πλήρους απασχόλησης, ο Bullard ανησυχεί, ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν χαμηλές και η ανάπτυξη έχει «κολλήσει» σε βραδύ ρυθμό.
Ο ίδιος θεωρεί, ότι οι επερχόμενες πρωτοβουλίες του Trump στην οικονομία των ΗΠΑ θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα έτος ή και περισσότερο, προτού να παράξουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης