Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει μέχρι τις 20/2 - Έξοδος στις αγορές το 2018

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει μέχρι τις 20/2 - Έξοδος στις αγορές το 2018
«Περιμένω μια σαφή δήλωση των Ευρωπαίων εταίρων προς το ΔΝΤ ότι αποδέχονται όχι το κούρεμα του χρέους, αλλά μια σαφή δέσμευση ότι θα πάμε σε μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ανέφερε ο Π. Ρουμελιώτης 
Κίνδυνο για 4ο μνημόνιο διαβλέπει ο πρόεδρος της Attica Bank και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εάν δεν βγει η Ελλάδα στις αγορές με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.
Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017 και εξέφρασε την άποψη, πως το συντομότερο δυνατόν θα υπάρξει μία συμβιβαστική πρόταση, σημειώνοντας παράλληλα πως «έχουμε ξαναζήσει αρκετές φορές μια τέτοια κατάσταση». 
Πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 να έχουν προετοιμαστεί οι συνθήκες ώστε να βγούμε σταδιακά στις αγορές γιατί το πρόγραμμα λήγει τον Απρίλιο του 2018
«Περιμένω μια σαφή δήλωση των Ευρωπαίων εταίρων προς το ΔΝΤ ότι αποδέχονται όχι το κούρεμα του χρέους, αλλά μια σαφή δέσμευση ότι θα πάμε σε μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, σε πάγωμα της πληρωμής των τόκων για μια μεγάλη χρονική περίοδο», επεσήμανε σχετικά με το θέμα του χρέους.
Αν χαθεί το momentum, συνέχισε, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν οι αγορές ότι έχει μπει η χώρα σε μια οριστική ρύθμιση των προβλημάτων της που θα της επιτρέψει αργά ή γρήγορα να ξαναμπεί στις αγορές για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της.
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται χρόνος, σύμφωνα με τον ίδιο.
Αναφορικά με την εφαρμογή ενός νέου σκληρού πακέτου μέτρων 4,5 δισ.ευρώ ο κ. Ρουμελιώτης καταλογίζει αντίφαση στο ΔΝΤ καθώς από τη μία, όπως είπε, αναγνωρίζει πως η δημοσιονομική προσαρμογή είχε συνέπεια τη σοβαρή απομείωση των εισοδημάτων και από την άλλη με τις προτάσεις του επιτείνει αυτό το πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης