Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθαρές ζημίες 3,38 δισ. ευρώ κατέγραψε η Monte dei Paschi το 2016 λόγω νέων προβλέψεων

Καθαρές ζημίες 3,38 δισ. ευρώ κατέγραψε η Monte dei Paschi το 2016 λόγω νέων προβλέψεων
Η τράπεζα τελεί υπό διάσωση από το ιταλικό Δημόσιο, καθώς τελεί σε κεφαλαιακή «ασφυξία» λόγω της μεγάλης αξίας μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεών της
Καθαρές ζημίες 3,38 δισ. ευρώ πραγματοποίησε το 2016 η βαθύτατα προβληματική, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Monte dei Paschi, κυρίως λόγω διενέργειας νέων προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων.
Ως γνωστόν, η τράπεζα τελεί υπό διάσωση από το ιταλικό Δημόσιο, καθώς τελεί σε κεφαλαιακή «ασφυξία» λόγω της μεγάλης αξίας μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεών της.
Στο τέλος του 2016, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 - ένα βασικό μέτρο υπολογισμού τραπεζικής χρηματο-οικονομικής ισχύος - της Monte dei Paschi είχε διαμορφωθεί στο χαμηλό επίπεδο του 8%, δηλαδή κάτω από το ελάχιστο όριο 10% που έχουν θέσει οι ευρωπαϊκές αρχές τραπεζικής εποπτείας.
Η κυβέρνηση της Ρώμης χρειάστηκε να σπεύσει προς διάσωση της σημαντικής ιταλικής τραπέζης λόγω κινδύνου λύσης και εκκαθάρισής της στη βάση ανεπαρκούς κεφαλαιοποίησής της, μετά την οριστική της αδυναμία να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Δεκέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης