Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκαταβατική η Γερμανία στην απαίτηση Trump για μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες από τις χώρες - μέλη του NATO

Συγκαταβατική η Γερμανία στην απαίτηση Trump για μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες από τις χώρες - μέλη του NATO
«Πολλά από τα διεθνή προβλήματα σήμερα στον κόσμο - περιλαμβανομένου του πολέμου στη Συρία - δεν μπορούν να λυθούν δίχως τη Ρωσία, όμως η Μόσχα οφείλει να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο και τα σύνορα άλλων κυρίαρχων κρατών»
Συγκαταβατική στάση επιλέγει να τηρήσει η Γερμανία απέναντι στον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump, κρίνοντας «δίκαιη» την απαίτησή του να διαμοιραστεί καλύτερα το οικονομικό βάρος των ζωτικής σημασίας στρατιωτικών δαπανών της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO) μεταξύ των χωρών-μελών της.
Σε δηλώσεις της σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ursula von der Leyen χαρακτήρισε «δίκαιη απαίτηση» την ανάληψη περισσότερων στρατιωτικών δαπανών που ζητά ο Trump, αμέσως μετά την πρώτη συνάντησή της με τον Αμερικάνο ομόλογό της, James Mattis, στο Πεντάγωνο.
Ο Trump είχε αφήσει να εννοηθεί, ότι ενδεχομένως να μην ενδιαφέρεται να συνεχίσει να υπάρχει το NATO με τη σημερινή του μορφή - με το μεγαλύτερο βάρος των στρατιωτικών δαπανών του να το φέρουν όντως οι ΗΠΑ - χαρακτηρίζοντας τη στρατιωτική συμμαχία «απηρχαιωμένη».
Η Leyen ανέφερε, ότι η Γερμανία θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες σε επίπεδο τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ της, το οποίο και αποτελεί υποχρέωση των χωρών που συμμετέχουν στο NATO.
Η Γερμανίδα υπουργός κάλεσε το NATO να παραμείνει ενωμένο, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε με μία φωνή».
Όπως ανέφερε, συμφώνησε με τον Mattis ότι πολλά από τα διεθνή προβλήματα σήμερα στον κόσμο - περιλαμβανομένου του πολέμου στη Συρία - δεν μπορούν να λυθούν δίχως τη Ρωσία, όμως η Μόσχα οφείλει να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο και τα σύνορα άλλων κυρίαρχων κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης