Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2019 προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουτάρης

Την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2019 προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουτάρης
Ο Τσίπρας θα κάνει την κωλοτούμπα για την αξιολόγηση, η οικονομία της χώρας είναι τσακισμένη
Την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές του 2019 για το Δήμο της Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουτάρης στέλνοντας μήνυμα προς τους επίδοξους αντιπάλους του που έχουν τη φιλοδοξία να καθίσουν στη θέση του.
Ανάμεσά στους παραλήπτες του μηνύματος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή το 2019.
«Να φύγω εγώ και να έρθει ο Καλαφάτης;
Δύσκολα!» απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης λέγοντας ότι «το 2019 θα υπάρχει πολιτική αλλαγή και πως οι δημότες θα πρέπει να κάνουν υπομονή».
«Ας κάνουν υπομονή, θα έρθουν οι εκλογές και θα δούμε τι θα γίνει.
Να φύγω εγώ και να έρθει ο Καλαφάτης;
Δύσκολα.
Ας ξεκαθαρίσει εάν θέλει να είναι βουλευτής ή δημοτικός σύμβουλος, γιατί δεν κολλάνε και τα δύο.
Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες».
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΝΑ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχωρά σ' έναν απολογισμό του έργου του σ' αυτή τη δεύτερη θητεία, θέτει τους επόμενους στόχους, ενώ αντικρούει τις κριτικές που δέχτηκε για το μετρό, το αλάτι που πέτρωσε και τους διαγωνισμούς καθαριότητας.
«Δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω παραιτήσεις από αντιδημάρχους που δουλεύουν σαν σκυλιά», δηλώνει ο κ. Μπουτάρης, ενώ εκφράζει την πίστη πως δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών:
«Συνεχίζω και την έχω, όμως υπάρχει μια συστηματική παραπληροφόρηση του κόσμου».
Σε ό,τι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μπουτάρης θεωρεί πως «αν δεν τελειώσουν οι εκλογές σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, δεν θα δούμε εμείς εκλογές», θεωρεί πως «ο Τσίπρας θα κάνει την κωλοτούμπα για την αξιολόγηση», αλλά και πως «η οικονομία της χώρας είναι τσακισμένη» και τα πράγματα στάσιμα.

Με ποιο έργο θέλετε να συνδέσετε τη θητεία σας; 
«Με το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Σαν συνέχεια της ανάδειξης της ιστορίας της πόλης, είναι ένα έργο που ανεβάζει τη Θεσσαλονίκη σε διεθνές επίπεδο.
Ακόμη και στα εβραϊκά κιτάπια ήταν ξεχασμένη.
Όταν κάναμε ως διοίκηση το γύρο του κόσμου έμειναν όλοι έκπληκτοι μ' αυτό που συνέβη στην πόλη και ουσιαστικά δεν το ήξεραν».

Πώς απαντάτε στις κριτικές ότι το μετρό καθυστέρησε εξαιτίας σας;
«Ήταν μεγάλη επιτυχία του δήμου να επιμένει στις προσφυγές για το μετρό, ώστε να βρεθεί η λύση μετρό και αρχαία, χωρίς απόσπαση.
Όσοι λένε πως καθυστέρησε είναι κακόπιστοι γιατί το διάστημα 2014 - 2016 το Μετρό δεν λειτουργούσε.
Αποχώρησε η κοινοπραξία, δεν υπήρχε ψυχή στα εργοτάξια, το πρόβλημα ήταν οικονομικό και όχι οι αρχαιότητες της Βενιζέλου.
Η κωλυσιεργία υπήρχε από την πολιτική ηγεσία που δεν αντέδρασε σωστά για τη διαφύλαξη αυτών των αρχαίων.
Τώρα έχουμε διάφορους κυρίους που λένε θέλαμε μετρό και αρχαία, δεν συμπληρώνουν όμως «με απόσπαση» που υποστήριζαν πάντοτε.
Η απόσπαση είναι σαν να χτίζεις μια Disneyland.
Και για το ΤΕΕ, τον Σταύρο Καλαφάτη και άλλους φορείς που κάνουν λόγο για την προσφυγή του δήμου που απορρίφθηκε στο ΣτΕ τους απαντώ πως έγινε διότι ήταν άνευ αντικειμένου, αφού είχαμε προσφύγει κατά της απόφασης Παναγιωτόπουλου (που προέβλεπε απόσπαση και επανατοποθέτηση), αλλά στο μεταξύ είχε προκύψει η απόφαση Μπαλτά (που προέβλεπε κατασκευή του σταθμού χωρίς την απόσπαση των αρχαιοτήτων).
Και ο κ.Καλαφάτης κάνει μεγάλο λάθος που το συνεχίζει και παραπληροφορεί τον κόσμο.
Όνειρο μας είναι να γίνει ο ενιαίος αρχαιολογικός περίπατος της πόλης, με επίκεντρο το σταθμό Βενιζέλου και θα βάλω τα θεμέλια σ' αυτή την ιστορία».

Το έργο της κυβέρνησης πώς το αποτιμάτε;
«Η οικονομία είναι τσακισμένη, τα πράγματα είναι στάσιμα, δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις.
Απ' την άλλη, είμαστε μια χώρα που συγκρινόμαστε με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, οι οποίες με την πρώτη βγήκαν από τα μνημόνια κι εμείς είμαστε στο τρίτο μνημόνιο.
Η χώρα έχει τεράστιο πρόβλημα στον τομέα της δικαιοσύνης, στον τομέα της φορολογίας και στη δημόσια διοίκηση.
Και καπάκι σε όλα αυτά είναι το εχθρικό επιχειρηματικό κλίμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης