Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι πολιτικές Trump δε θα εκτοξεύσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Οι πολιτικές Trump δε θα εκτοξεύσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται οι δυσμενείς πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου
Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές απαισιοδοξίας για τις επικείμενες πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου, σε αντίθετα κλίμα με τις αυξημένες προσδοκίες που υπήρχαν μέχρι πρότινος.
Όπως διαπιστώνουν οι Jan Hatzius και Jari Stehn, οικονομολόγοι της Goldman Sachs, οι πολιτικές τόνωσης (μείωση φορολογιών συντελεστών, επενδύσεις σε υποδομές, χαλάρωση ρυθμιστικού πλαισίου κλπ) που έχει υποσχεθεί ο Donald Trump ίσως αργούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια οικονομία, με τα πρώτα αποτελέσματα να έρχονται μετά το 2018.
Μάλιστα, οι αναλυτές υπογραμμίζουν στο σχετικό τους σημείωμα ότι στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται οι δυσμενείς πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου, όπως ο προστατευτισμός εμπόριο και η αντιμεταναστευτική ατζέντα.
«Η ανάπτυξη δε φαίνεται πλέον να ξεπερνά τις εκτιμήσεις», γράφουν χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι στον παρακάτω πίνακα, το «βασικό» σενάρια είναι η πλήρης εφαρμογή των θετικών πολιτικών του κ. Trump, η οποία «ηττάται» από τις προβλέψεις της Federal Reserve.


(πηγή: Bloomberg)

Αξίζει να σημειωθεί πως η Goldman υπήρξε άκρως απαισιόδοξη για μία ενδεχόμενη επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Ωστόσο, μετά την πανηγυρική του νίκη έγινε… bull, για να αλλάξει στάση μετά και τα αντι-μεταναστευτικά διατάγματα του Ρεπουμπλικάνου…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης