Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Οι επενδυτές αναμένουν μια οικονομική ουτοπία, όμως η αγορά ξεμένει από αγοραστές...

Phoenix Capital: Οι επενδυτές αναμένουν μια οικονομική ουτοπία, όμως η αγορά ξεμένει από αγοραστές...
Οι μετοχές τείνουν να αποτιμούν το μέλλον, αλλά το να αποτιμούν μια φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να ή να μην εφαρμοστεί και -αν εφαρμοστεί - θα έχει αντίκτυπο σε 12 μήνες, είναι υπερβολή
Την ώρα που η Wall Street διαπραγματεύεται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με ώθηση από τις εξαγγελίες Donald Trump, η... συνήθης ύποπτη Phoenix Capital κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, οι εξαγγελίες Trump, αν και εφόσον υλοποιηθούν, θα επηρέασουν την αμερικανική οικονομία το νωρίτερα σε... 12 μήνες.
Πράγματι, σημειώνει η Phoenix Capital, οι μετοχές τείνουν να αποτιμούν το μέλλον, αλλά το να αποτιμούν μια φορολογική μεταρρύθμιση που μπορεί να ή να μην εφαρμοστεί και -αν εφαρμοστεί - θα έχει αντίκτυπο σε 12 μήνες, είναι υπερβολή.
Επιπλέον, όπως αναφέρει, οι αγορές αντιδρούν στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, όχι στη λογική.
Αυτό στο οποίο πρώτα αντιδρούν είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Λαμβάνοντας αυτές τις δύο παραμέτρους υπόψη, η Phoenix Capital τονίζει πως δεν έχουν μείνει bears στην κεφαλαιαγορά [εκτός ίσως από την ίδια].
Όπως αναφέρει:
1. Το 60,6% των συμβούλων επενδύσεων προχώρησαν σε bullish συμβουλές, κατά την τελευταία έρευνα Investors Intelligence, με το ποσοστό να αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.
2. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, οι προσδοκίες των επενδυτών για βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών. Επιπλέον, αναμένουν πως τα εταιρικά κέρδη θα αυξηθούν το 2017 κατά 10% ή και περισσότερο - πρόκειται για την πλέον bullish εκτίμηση από τον Ιούνιο του 2014.
3. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της E*Trade, το 65% των επενδυτών, που συμμετείχαν, είναι bullish, με το ποσοστό να είναι το υψηλότερο από τις αρχές του 2015.
4. Σύμφωνα με τη Fidelity, το bullish κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους 17 εκατ. λογαριασμούς, στην πλατφόρμα της, είναι στα ύψη. Αυτή την εβδομάδα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30% περισσότερες αγορές από ό,τι πωλήσεις μετοχών.
Συνοπτικά, αναφέρει η Phoenix Capital, όλοι στον επενδυτικό πλανήτη είναι πιο bullish από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και αναμένουν μια οικονομική ουτοπία να καταφθάσει.
Το πρόβλημα είναι ότι, όποιος και αν είναι ή δεν είναι ο αντίκτυπος των πολιτικών Trump στην οικονομία, οι αγορές χρειάζονται αγοραστές για να συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα.
Και αυτή τη στιγμή οι πωλήτές αρχίζουν να μειώνονται.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης