Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Βελτίωση στα σημεία των σχέσεων με Καναδά - Trudeau: Δεν μας αφορά η μεταναστευτική πολιτική Trump

Trump: Βελτίωση στα σημεία των σχέσεων με Καναδά - Trudeau: Δεν μας αφορά η μεταναστευτική πολιτική Trump
Ερωτηθείς για το αν η απαγόρευση μετανάστευσης που επέβαλλε ο Trump έχει οποιαδήποτε αξία στη βάση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Trudeau ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ένας διαγωνισμός επικρίσεων κατά του Αμερικάνου προέδρου
Οι ΗΠΑ πρόκειται να «βελτιώσουν στα σημεία» (tweak) τις εμπορικές τους σχέσεις με τον Καναδά, αντίθετα από την πορεία που θα λάβουν οι σχέσεις τους με το Μεξικό, το οποίο θα αντιμετωπίσει μια σκληρή οικονομική γραμμή από τις ΗΠΑ.
Αυτό επεσήμανε ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump, σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Καναδό πρωθυπουργό, Justin Trudeau, μετά την επίσημη συνάντηση των δύο ανδρών στον Λευκό Οίκο.
«Έχουμε μια ιδιαίτερα εξαιρετική εμπορική σχέση με τον Καναδά. Πρόκειται να τη βελτιώσουμε στα σημεία», ανέφερε ο Trump, για να προσθέσει: «Είναι μια πολύ λιγότερο δύσκολη κατάσταση σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στα νότια σύνορα [των ΗΠΑ, με το Μεξικό]. Στα νότια σύνορα, για πολλά, πολλά χρόνια οι συναλλαγές δεν ήταν δίκαιες προς τις ΗΠΑ».
Από την πλευρά του, ο Trudeau επεσήμανε, ότι δεν πρόκειται «να προσφέρει μαθήματα» στον Αμερικάνο πρόεδρο επί της αμφιλεγόμενης γενικευμένης απαγόρευσης μετανάστευσης στις ΗΠΑ που έχει επιβάλλει σε πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών.
Οι δημοσιογράφοι της συνέντευξης Τύπου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεγάλες διαφορές που χωρίζουν τους κ.κ. Trump και Trudeau αναφορικά με τη στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα.
Ερωτηθείς για το αν η απαγόρευση μετανάστευσης που επέβαλλε ο Trump έχει οποιαδήποτε αξία στη βάση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Trudeau ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να εμπλακεί σε διαγωνισμό επικρίσεων κατά του Αμερικάνου προέδρου: «Το τελευταίο πράγμα που περιμένουν από εμένα οι Καναδοί είναι να έρθω και να προσφέρω μαθήματα σε μια άλλη χώρα για το πώς θα πρέπει να κυβερνάται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης