Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτάχυνση των απελάσεων Τυνήσιων μεταναστών επιδιώκει η Merkel - Κίνητρα για οικειοθελή επαναπατρισμό

Επιτάχυνση των απελάσεων Τυνήσιων μεταναστών επιδιώκει η Merkel - Κίνητρα για οικειοθελή επαναπατρισμό
Η Γερμανία σχεδιάζει να προσφέρει ισχυρότερη υποστήριξη σε μέτρα που διευκολύνουν τον οικειοθελή επαναπατρισμό, όπως κίνητρα εκπαίδεσης και χρηματο-οικονομική στήριξη σε Τυνήσιους επιχειρηματίες
Επιτάχυνση των απελάσεων Τυνήσιων μεταναστών επιδιώκει η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ζήτημα που έθεσε στις συζητήσεις που είχε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στο Βερολίνο με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό, Youssef Chahed.
Παράλληλα, η Merkel επιζητεί τρόπους να ενθαρρύνει Τυνήσιους αιτούντες άσυλο που ζουν στη Γερμανία των οποίων τελικά το αίτημα απορρίπτεται από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Γερμανία σχεδιάζει να προσφέρει ισχυρότερη υποστήριξη σε μέτρα που διευκολύνουν τον οικειοθελή επαναπατρισμό, όπως κίνητρα εκπαίδεσης και χρηματο-οικονομική στήριξη σε Τυνήσιους επιχειρηματίες.
Όμως, για όσους εξ αυτών αρνούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τη θέλησή τους, η Merkel θα τους απελαύνει.
Από την πλευρά του, ο Chahed ζήτησε βελτίωση της ροής των πληροφοριών από τη γερμανική πλευρά για τους Τυνήσιους στη Γερμανία οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της απέλασης.
Οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στην ίδια την Τυνησία, που αποτελούσε μια γερμανική ιδέα που είχε δημοσιοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης