Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 2,8% η αύξηση του κυπριακού ΑΕΠ το δ’ 3μηνο 2016 – Εκτίμηση για ανάπτυξη έως και 3% το 2017

Στο 2,8% η αύξηση του κυπριακού ΑΕΠ το δ’ 3μηνο 2016 – Εκτίμηση για ανάπτυξη έως και 3% το 2017
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία της κυπριακής οικονομίας
Ετήσια αύξηση 2,8% σημείωσε το κυπριακό ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2017 η εγχώρια Στατιστική Υπηρεσία.
Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η ανεργία μειώθηκε στο 13,3%, με τον αριθμό των εργαζομένων να μεγεθύνεται κατά 2,7%.
Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία προβλέπει ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας μεταξύ του 2,5 και 3% για το τρέχον έτος.
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για πρόσκαιρη ανάκαμψη, αλλά πραγματική αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας».
Επιπλέον, επισήμανε ότι η Κύπρος πέτυχε ισοσκελισμένο δημοσιονομικό ισοζύγιο, παρά τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις τις οποίες παραχώρησε η κυβέρνηση, γεγονός που αποδίδεται στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.
Σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις τις οποίες επισημαίνει η Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, ο υπουργός ανέφερε ότι περιλαμβάνονται και στις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τις παρακολουθεί στενά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επιβεβαιωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης