Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

Σκουρλέτης: Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο
Χθες (14/2/2047) ο κ. Σκουρλέτης είχε επισημάνει -από το βήμα της Βουλής- ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι τελούν «υπό ομηρία»
«Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο. Αυτοί οι τίτλοι υπηρετούν τη γνωστή προπαγάνδα των Μέσων που είναι απέναντι στην κυβέρνηση», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τo καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Σκοπεύουμε με έναν συστηματικό τρόπο, το ερχόμενο χρονικό διάστημα, να καλέσουμε όλα τα κόμματα για να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων, να δούμε ποιοι τελικά καλύπτουν άλλου είδους ανάγκες και να αποκαλύψουμε τις πραγματικές τους σχέσεις, για να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το "μπάχαλο" στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους δήμους. (...)
Να κάτσουμε κάτω και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο κανόνων, για να δούμε και να προσδιορίσουμε ποιες τελικά είναι οι πραγματικές σχέσεις εργασίας αυτών των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Δημόσιο και να καθορίσουμε, πλέον και ένα αυστηρότερο πλαίσιο, έτσι ώστε να μην γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων. Συνεπώς, δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις.
Μιλάμε για ανθρώπους που ήδη απασχολούνται. Μιλάμε, θα έλεγα, για αποκατάσταση και αποκάλυψη πραγματικών εργασιακών σχέσεων».

Χθες (14/2/2017) το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σκουρλέτης: Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε λύση για τους συμβασιούχους

Την εκτίμηση ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι τελούν «υπό ομηρία», διατύπωσε σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανοίγοντας έτσι θέμα μονιμοποίησής τους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα το ζήτημα της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, που ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ουσιαστικά παρέχουν εργασία αορίστου χρόνου, αναγκάζονται να εργάζονται με πολλές ταχύτητες.
«Αναγνωρίζουμε ότι οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε», είπε ο Π. Σκουρλέτης, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στην κάλυψη της δαπάνης για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι υπάρχει η δέσμευση για το ποσοστό προσλήψεων με βάση τις αποχωρήσεις - και μέσα σε αυτό, η κυβέρνηση έπρεπε να βρει τον τρόπο να κινηθεί για να καλύψει ανάγκες, όπως στην Υγεία ή την Παιδεία πρωτίστως, αλλά και σε άλλους τομείς.
«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αναγνωρίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να παρατείνουμε τις συμβάσεις αυτές σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε χρόνο.
Σας καλώ, με πρωτοβουλίες που θα πάρει τους αμέσως επόμενους μήνες το υπουργείο Εσωτερικών, να κάτσουμε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, γιατί δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε πολλές ταχύτητες εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε», επισήμανε ο υπουργός.
Στη συνέχεια τόνισε πως «πρέπει να αναζητηθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς, ανεξαρτήτως πότε ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους, πολλές δεκαετίες, πολλά χρόνια πριν», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι ευθύνονται για την ομηρία των συμβασιούχων επί δεκαετίες.
«Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καθίσουμε με ένα σοβαρό τρόπο να τραβήξουμε μια γραμμή και να δώσουμε μια οριστική λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτό το θέμα στο αμέσως επόμενος διάστημα», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης