Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ πάνω σε όλα τα ζητήματα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ πάνω σε όλα τα ζητήματα
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson, ως "παραγωγική"
Στο γεγονός ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ πάνω σε όλα τα ζητήματα μόλις η ομάδα εξωτερικών υποθέσεων της σχηματιστεί πλήρως, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, στον απόηχο της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson.
Συγκεκριμένα, ο Lavrov χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Tillerson ως "παραγωγική", ενώ πρόσθεσε ότι "μόλις οι ομάδες του State Department και των αρμόδιων υπηρεσιών σχηματιστούν πλήρως, είμαστε έτοιμοι να καθιερώσουμε δίαυλο επικοινωνίας".
Σημειώνεται ότι οι συνάντηση των υπουργών είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών επί προεδρίας Donald Trump.
Παράλληλα, οι δύο άντρες συζήτησαν και τα ζητήματα του Αφγανιστάν, της Συρίας και της Ουκρανίας, εκφράζοντας την κοινή επιθυμία τους για αντιμετώπιση των συγκρούσεων στις εν λόγω περιοχές.
"Επιβεβαιώσαμε το αμοιβαίο ενδιαφέρον μας για την ολοκληρωτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη διευθέτηση των πολιτικών ζητημάτων στη Συρία", πρόσθεσε ο Lavrov, ενώ εκτός τραπεζιού έμεινε το ζήτημα των κυρώσεων της Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας.
Ωστόσο, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε για ακόμα μία φορά την απόφαση της κυβέρνησης Obama να επιβάλει τις κυρώσεις ως "αφύσικη".
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, ο Lavrov απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί "όταν αποφασίσουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης