Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η είσοδος της Forthnet στην κινητή - Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τους εναλλακτικούς παρόχους

tags :
Στην τελική ευθεία η είσοδος της Forthnet στην κινητή - Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τους εναλλακτικούς παρόχους
Ήδη μία εταιρεία κινητής έχει δώσει την προσφορά της ενώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιπες
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα εισόδου της Forthnet στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας καθώς ξεπεράστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που είχαν προκύψει με τους εναλλακτικούς παρόχους (Cosmote, Vodafone και Wind) που κωλυσιεργούν να έρθουν σε συμφωνία μαζί της προκειμένου η ίδια να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (mobile virtual network operator ή MVNO).
Στο θέμα παρενέβη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ), δίνοντας προθεσμία ενός μήνα στους εναλλακτικούς παρόχους να καταθέσουν τις προσφορές τους για την επινοικίαση του δικτύο της στη Forthnet.
Ήδη μία από τις παραπάνω εταιρείες έχει δώσει την προσφορά τους ενώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι.
Ωςε εκ τούτου η υπόθεση, σύμφωνα με στελέχη της Forthnet αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα και να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου της εταιρείας για την είσοδο της στην κινητή εντός του καλοκαιριού.
Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με το αποκλειστικό περιεχόμενο που διαθέτει η Nova αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, εκτιμούν στην αγορά. Και αυτό διότι θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, με στόχο να αυξηθούν τα επίπεδα πιστότητας των πελατών της.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ομολογιακού δανείου και έχοντας ρυθμίσει με πολύ ευνοϊκούς όρους τον δανεισμό της σε μακροπρόθεσμο, κάτι που βελτίωσε αισθητά τον ισολογισμό της.
Η εταιρεία παραμένει σταθερά και στρατηγικά προσηλωμένη στις συνδυαστικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, μία αγορά που η ίδια δημιούργησε με την εισαγωγή της υπηρεσίας Nova3play, οι οποίες αποτελούν και το βασικό μοχλό αύξησης της διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης