Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως σχεδιάζει ο Στ. Λεκκάκος να ισχυροποιήσει την MIG; – Πως θα μειώσει τον δανεισμό 300 εκατ; – Τι θα πράξει η Πειραιώς;

Πως σχεδιάζει ο Στ. Λεκκάκος να ισχυροποιήσει την MIG; – Πως θα μειώσει τον δανεισμό 300 εκατ; – Τι θα πράξει η Πειραιώς;
Ο Λεκκάκος έχει ένα παρελθόν μεγάλων επιτυχιών στο banking και σίγουρα η εμπειρία αυτή θα μεταφερθεί και στην MIG που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες συμμετοχών στην Ελλάδα
Πως σχεδιάζει η νέα διοίκηση υπό τον Σταύρο Λεκκάκο να ισχυροποιήσει την MIG;
Ο Σταύρος Λεκκάκος έχει μακρά τραπεζική εμπειρία, ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Μιχάλη Σάλλα και βρέθηκε εσχάτως στην διοίκηση της MIG της Marfin investment Group που δημιούργησε ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος.
Πως ο Σταύρος Λεκκάκος με την διοίκηση (Παπανικολάου – Θρουβάλα κ.α.) θα υλοποιήσει το όραμα του Ανδρέα Βγενόπουλου;
Ο πρόεδρος της MIG Σταύρος Λεκκάκος σύντομα θα εστιάσει αποκλειστικά στην MIG καθώς στις 22/2 στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς θα ανακοινώσει την παραίτηση του κατά το πιθανότερο σενάριο.
Θα επικεντρωθεί στην MIG με πολλαπλό στόχο ο όμιλος να αντιμετωπίσει την πρόκληση των δανείων και της ρευστότητας, να ισχυροποιήσει τα EBITDA αποτελέσματα και να επανέλθει πάλι στον επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας όπως το είχε σχεδιάσει ο οραματιστής Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ο Λεκκάκος έχει ένα παρελθόν μεγάλων επιτυχιών στο banking και σίγουρα η εμπειρία αυτή θα μεταφερθεί και στην MIG που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες συμμετοχών στην Ελλάδα κατέχοντας εταιρίες μεγάλης προστιθέμενης αξίας

Τι θα συμβεί με τα δάνεια;

Η έκθεση των εταιριών της MIG στον τραπεζικό δανεισμό είναι μεγάλος.
Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να μειωθούν κατά 300 εκατ ευρώ.
Για να μειωθεί ο δανεισμός κατά 300 εκατ θα πρέπει να πουληθούν μη κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες της MIG π.χ. στα Βαλκάνια Σερβία, Κροατία, Κύπρο η MIG θα πουλήσει τις δραστηριότητες της με στόχο 300 εκατ τα οποία θα απομειώσουν αντίστοιχα τον δανεισμό.

Τι θα συμβεί με την ρευστότητα;

Στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2017 όπου θα προκύψουν πολύ αυξημένες ανάγκες ρευστότητας να έχουν αντληθεί 50-60 εκατ τα οποία θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ομίλου MIG.
H Attica Group, Υγεία, Vivartia, ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης κ.α. αποτελούν την αφρόκρεμα του ελληνικού επιχειρείν και είναι leader στους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται…

Τι θα συμβεί με την Πειραιώς;

Η δανειακή έκθεση της Πειραιώς – προήλθε κυρίως από την εξαγορά της Λαϊκής – ανέρχεται σε περίπου 800 εκατ ευρώ.
Υπήρχε ένας στόχος η έκθεση αυτή να μειωθεί δραστικά.
Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Πειραιώς για το ορατό μέλλον δεν θα πουλήσει.
Εάν πουλούσε σήμερα θα ενέγραφε μια ζημία 200 εκατ οπότε δεν είναι προτεραιότητα η πώληση.
Προτεραιότητα όμως είναι η γενναία αναδιάρθρωση των δανείων ώστε η MIG να πληρώνει τις υποχρεώσεις τις με πολύ καλύτερους όρους.

Τι θα συμβεί με την έκθεση της Bank of America που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Πειραιώς και αφορά την MIG;

Η έκθεση της Bank of America έχει παραδοθεί και όπως διαφαίνεται οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Πειραιώς δεν θα πουλήσει άμεσα αλλά θα αναδιαρθρώσει τον δανεισμό.

Τι θα συμβεί με το 31,2% που κατέχει η Πειραιώς στην MIG;

Η Πειραιώς κατά πάσα πιθανότητα θα πουλήσει το 31,2% που κατέχει στην MIG μέχρι το τέλος του 2017.

Τι θα συμβεί με το ζήτημα του στρατηγικού επενδυτή στην MIG;

Το αμερικανικό fund Fortress έχει δείξει ενδιαφέρον για αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό στην MIG αλλά δεν είναι σαφές ακόμη με ποια φόρμουλα θα υλοποιηθεί ο στόχος αυτός.
Η παρουσία του Fortress στην Attica Group πάντως έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Τι θα συμβεί με τα EBITDA;

Στόχος είναι σε βάθος 3 ετών η MIG να έχει προ φόρων προβλέψεων τόκων και αποσβέσεων έσοδα πάνω από 210-220 εκατ.
Ο στόχος αυτός με παράλληλο εξορθολογισμό του κόστους είναι ρεαλιστικός.

Τι θα συμβεί με την διαιτησία;

Η MIG βρίσκεται στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο με αντίδικο το Κυπριακό δημόσιο.
Η πεποίθηση που επικρατεί είναι ότι η MIG μπορεί να πετύχει μια δικαστική νίκη.... με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ωστόσο ο μεγαλύτερος στόχος είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες μεταξύ MIG και Κυπριακού κράτους συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών της MIG που έχουν στοχοποιηθεί αναίτια από την κυπριακή δικαιοσύνη….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης