Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απαράδεκτη η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίζει τα διαβατήρια των ανταρτών στην Ουκρανία

Γερμανία: Απαράδεκτη η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίζει τα διαβατήρια των ανταρτών στην Ουκρανία
Το Βερολίνο εκτιμά ότι μία τέτοια απόφαση αντιτίθεται σε ό,τι είχε συμφωνηθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ
Ως "απαράδεκτη" χαρακτήρισε σήμερα (20/2) η Γερμανία την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τα διαβατήρια των αυτονομιστών ανταρτών που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Ουκρανία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της Angela Merkel, Steffen Seibert.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, "η αναγνώριση των ταξιδιωτικών εγγράφων των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατικών στο Λούγκανσκ και το Ντόνετσκ υπονομεύσει την ενότητα της Ουκρανίας", ενώ πρόσθεσε ότι η εν λόγω κίνηση "αντιτίθεται σε ό,τι είχε συμφωνηθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ και συνεπώς είναι απαράδεκτη".
Πριν από περίπου έναν χρόνο οι αρχές στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών άρχισε να εκδίδει διαβατήρια παρόμοια με τα ρωσικά, τα οποία αν τέλει ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται από την πλευρά της Μόσχας το περασμένο Σάββατο (18/2).
Από την πλευρά της, η Ουκρανία χαρακτήρισε την εν λόγω κίνηση ως "προβοκάτσια", ενώ ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, τη χαρακτήρισε ως "προσωρινή", μέχρι να βρεθεί μία πολιτική λύση που θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή.
Ωστόσο, παρά την καταδίκη των τελευταίων εξελίξεων από το Βερολίνο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τόνισε ότι θα συνεχίσει τον διάλογο με Μόσχα και Κίεβο, ευελπιστώντας παράλληλα οι εμπλεκόμενες πλευρές να υλοποιήσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο Μινσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης