Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Atlas Capital: Επένδυσε 20 εκατ στην Credicom αποκτώντας 30 εκατ και προετοιμάζει ΑΜΚ 300 εκατ με στόχο assets 1,2 δισ

Atlas Capital: Επένδυσε 20 εκατ στην Credicom αποκτώντας 30 εκατ και προετοιμάζει ΑΜΚ 300 εκατ με στόχο assets 1,2 δισ
Ποια είναι η στρατηγική της Atlas Capital;
Στις 21 Φεβρουαρίου μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και αναβολών η Atlas Capital έκανε την μεγάλη κίνηση… απέκτησε με 16 + 4 εκατ συνολικά 20 εκατ τα 30 εκατ κεφαλαίων της Credicom στην Ελλάδα…
Η Credit Agricole πούλησε την Credicom η οποία πλέον έχει γενική τραπεζική άδεια στην Atlas Capital…η οποία την ελέγχει πλέον 100%.
Όπως έχει τονιστεί διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος και αναπληρώτρια CEO η Αναστασία Σακελλαρίου η πρώην CEO του ΤΧΣ.

Ποια είναι η στρατηγική της Atlas Capital;

Η πρώτη κίνηση ολοκληρώθηκε και είναι αποδοτική.
Η Atlas Capital επένδυσε 20 εκατ στην Credicom η οποία έχει κεφάλαια 30 εκατ.
Άρα θεωρητικά η επένδυση της έχει θετική απόδοση άπαξ και η Credicom έχει ελεγχθεί πλήρως και διεξοδικά και δεν κρύβει περίεργα ή μη αντιμετωπίσιμα προβλήματα.
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις;
Προφανώς η Atlas Capital θα αναμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Θέλει να έχει καθαρή εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ώστε να υλοποιήσει το τελικό σχέδιο να υλοποιηθεί μια αύξηση κεφαλαίου 300 εκατ εκ των οποίων 100 εκατ θα επενδύσει η Atlas Capital και 200 εκατ άλλοι ιδιώτες επενδυτές.
Η Credicom είναι τράπεζα άρα θα λειτουργεί με leverage περίπου 3 με 5 φορές τα κεφάλαια για τα πρώτα χρόνια όπερ σημαίνει 1 με 1,5 δισεκ. ενεργητικό.
Η Credicom θα στραφεί στις αναδιαρθρώσεις εταιριών με στόχο αποδόσεις από 5% έως 7%.
Θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει καταθέσεις αλλά και ρευστότητα μέσω διαφόρων εκδόσεων ώστε να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά σχέδια της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης