Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde: Η Ελλάδα δε χρειάζεται προς το παρόν κούρεμα χρέους, αλλά μεταρρυθμίσεις

Lagarde: Η Ελλάδα δε χρειάζεται προς το παρόν κούρεμα χρέους, αλλά μεταρρυθμίσεις
Όπως διευκρίνισε, πρέπει να εξεταστούν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας αλλά και οι περίοδοι αποπληρωμής που της έχουν δοθεί
Η Ελλάδα δε χρειάζεται προς το παρόν κούρεμα του χρέους, διαμήνυσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Christine Lagarde, μετά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel.
Όπως διευκρίνισε, πρέπει να εξεταστούν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας αλλά και οι περίοδοι αποπληρωμής που της έχουν δοθεί.
Επίσης, η κα Lagarde απηύθυνε έκκληση για μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ειδικά σε ό,τι αφορά το εγχώριο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα, ενώ διαπίστωσε πρόοδο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
«Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της.
Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια από τη λιτότητα», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ειδική συμφωνία για την Ελλάδα».
Μία ακόμα βαρυσήμαντη δήλωση της Γαλλίδας αξιωματούχου ήταν το ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, πριν παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Δ.Ν.Τ.».
Καταλήγωντας, εξέφρασε την ανάγκη «οι Ευρωπαίοι να αποκτήσουν ενιαία φωνή» σε ό,τι αφορά στο ελληνικό ζήτημα.
«Είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για θετική κατάληξη του ελληνικού προγράμματος», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης