Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Ρωσία πιέζει τις μεγάλες δυνάμεις να βοηθήσουν οικονομικά στην ανοικοδόμηση της Συρίας

FT: Η Ρωσία πιέζει τις μεγάλες δυνάμεις να βοηθήσουν οικονομικά στην ανοικοδόμηση της Συρίας
Οι κινήσεις της Ρωσίας αναμένεται να συναντήσουν ισχυρή αντίσταση 
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις προς τις μεγάλες δυνάμεις να βοηθήσουν οικονομικά στην ανοικοδόμηση της Συρίας, μίας χώρας κατεστραμμένης από την 6ετή πλέον πόλεμο…
Όπως δήλωσε στους Financial Times Ευρωπαίος αξιωματούχος που γνωρίζει καλά το θέμα, «η Ρωσία τα διέλυσε όλα (στη Συρία) και τώρα θέλει εμάς να πληρώσουμε!».
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίας, το θέμα αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των νέων ειρηνευτικών συνομιλιών για τη συριακή κρίση, οι οποίες ξεκινούν σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2017 στη Γενεύη και στηρίζονται από τον Ο.Η.Ε.
Ωστόσο, για την τρέχουσα εξέλιξη είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα και ο Mikhail Bogdanov, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος είχε πει πως η ανοικοδόμηση της Συρίας θα βρεθεί σύντομα ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών.
Ο κ. Bogdanov είχε υπογραμμίσει ότι «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» θα χρειαστούν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένετε τίποτα» από τη Μόσχα.
Οι κινήσεις της Ρωσίας αναμένεται να συναντήσουν ισχυρή αντίσταση από τις λοιπές ισχυρές χώρες, καθώς οι βομβαρδισμοί του στρατού της προκάλεσαν την ολοκληρωτική καταστροφή του Χαλεπίου, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης