Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Δεν είναι υψηλό το τίμημα για την ελευθερία της Γαλλίας – Ώρα να τελειώνουμε με την ΕΕ

Le Pen: Δεν είναι υψηλό το τίμημα για την ελευθερία της Γαλλίας – Ώρα να τελειώνουμε με την ΕΕ
«Η Ε.Ε. δεν είναι η λύση, αλλά το πρόβλημα» δήλωσε ο Le Pen
Νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ξεκαθαρίζοντας στους Γάλλους ότι «είναι πλέον ώρα να τελειώνουμε» με το μπλοκ.
«Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό το γραφειοκρατικό τέρας.
Χαίρομαι για την αναγέννηση των λαών κατά της Ένωσης και υπέρ της Ευρώπης.
Η Ε.Ε. δεν είναι η λύση, αλλά το πρόβλημα», σχολίασε μεταξύ άλλων.
Η Marine Le Pen, το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, τόνισε ότι «το τίμημα για την ελευθερία της Γαλλίας δεν είναι υψηλό», εννοώντας την αποχώρηση από την Ε.Ε., ενώ διαμήνυσε ότι όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής για τη χώρα «πρέπει να αποφασίζονται στο Παρίσι».
Κατά τη διάρκεια ευρείας συνέντευξής της σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους 42 χωρών, η Γαλλίδα πολιτικός εξέφρασε τη θέλησή της να οικοδομήσει μια άλλη Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να επιδοκιμάσει τις πολιτικές προστατευτισμού του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump.
Αναφερόμενη στη Μόσχα, υπογράμμισε πως είναι αποφασιστικός παράγοντας για την ισορροπία των δυνάμεων που μπορούν να περιορίσουν την παγκοσμιοποίηση.

Για την εξωτερική πολιτική

Η Γαλλική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να αποφασίζεται μόνο στο Παρίσι, ανέφερε η υποψήφια πρόεδρος Marine Le Pen, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιστραφούν οι αυστηρότεροι δεσμοί της Γαλλίας με τους συμμάχους τους στην ΕΕ όπως συνέβει στις τελευταίες δεκαετίες.
Η Le Pen μίλησε για έναν κόσμο με βάση τα εθνικά κράτη που επιδιώκουν το δικό τους συμφέρον διατηρώντας τον δικό τους πολιτισμός χωρίς εξωτερικές παρεμβολές.
Για να διασφαλιστεί η ελευθερία της Γαλλίας, η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να αποφασίζεται στο Παρίσι και καμία συμμαχία, δεν θα μπορεί να αντικαθιστά την Γαλλία.
Η πρώτη κίνηση της ως προέδρου θα είναι να επαναδιαπραγματευθεί τις συνθήκες με την ΕΕ ως ένα πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μιας «Ευρώπης των Εθνών».
Για μια ακόμη φορά χαιρέτησε την ψήφο της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ ενώ τόνισε ότι θα αποχωρήσει από την στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Lepen θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους στις 23 Απριλίου του 2017 στον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά θα χάσει στην 7η Μαΐου, στον δεύτερο γύρο.
Για τις ΗΠΑ τόνισε ότι είναι σύμμαχος αλλά μερικές φορές είναι αντίπαλος.
Επισήμανε ότι η Ρωσία έχει ένα "ουσιαστικό ρόλο εξισορρόπησης για να κρατήσει την παγκόσμια ειρήνη" και τόνισε ότι η ΕΕ την αντιμετωπίζει άσχημα. 
Η Le Pen, δήλωσε ότι ο κομμουνισμός και ο φιλελεύθερος καπιταλισμός και οι δύο είναι αυταπάτες και ότι ο καλύτερος τρόπος είναι η ισχυροποίηση του έθνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης