Διεθνή

Κατά 99,8% καλύφθηκε ήδη η ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ της UniCredit - Ένα βήμα πιο κοντά στην εξυγίανσή της

Κατά 99,8% καλύφθηκε ήδη η ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ της UniCredit - Ένα βήμα πιο κοντά στην εξυγίανσή της
Τα δικαιώματα προτίμησης στην ΑΜΚ της μεγάλης ιταλικής τραπέζης τα οποία δεν θα ασκηθούν, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Μιλάνο την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017
Επιτυχής αποδείχθηκε ήδη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της προβληματικής (μεγαλύτερης) ιταλικής τραπέζης UniCredit κατά 13 δισ. ευρώ - αξία-ρεκόρ στην επιχειρηματική ιστορία της Ιταλίας - η οποία έχει ήδη καλυφθεί κατά 99,8%, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.
Τα δικαιώματα προτίμησης στην ΑΜΚ της μεγάλης ιταλικής τραπέζης τα οποία δεν θα ασκηθούν, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Μιλάνο την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017.
Η ΑΜΚ της UniCredit ξεκίνησε στις 6/2 και έχει ζωτική σημασία για την επιβίωση της προβληματικής τραπέζης, καθώς μετά την πραγματοποίηση ζημιών 11,8 δισ. ευρώ το 2016 - κυρίως λόγω μεγάλων διαγραφών μη εξυπηρετούμενων δανείων - ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας CET1 έχει εξασθενήσει σημαντικά.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της μεγάλης ιταλικής τραπέζης αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσής της που είδε το φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με το οποίο η τράπεζα θα πωλήσει και 17,7 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων με στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και του ισολογισμού της.
Η UniCredit προσφέρει 13 νέες μετοχές προς 8,09 ευρώ εκάστη για κάθε 5 υφιστάμενες κοινές ή αποταμιευτικές μετοχές της.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου 2017, ημέρα καταβολής τόκων (κουπονιού) σε ομόλογα υψηλού κινδύνου που έχει εκδώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης