Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Δεν αυξήθηκαν οι γεννήσεις στην Κίνα μετά την κατάργηση του νόμου για ένα τέκνο

FT: Δεν αυξήθηκαν οι γεννήσεις στην Κίνα μετά την κατάργηση του νόμου για ένα τέκνο
Ο αμφιλεγόμενος νόμος καταργήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015, έπειτα από ισχύ σχεδόν 37 χρόνων, καθώς καθιερώθηκε από το Κομουνιστικό Κόμμα το 1979
Οι γεννήσεις στην Κίνα, μετά και την ιστορική κατάργηση του νόμου για απαγόρευση δεύτερου τέκνου, δεν έχουν σημειώσει αύξηση, διαπιστώνουν σε σχετικό τους δημοσίευμα οι Financial Times.
Ο αμφιλεγόμενος νόμος καταργήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015, έπειτα από ισχύ σχεδόν 37 χρόνων, καθώς καθιερώθηκε από το Κομουνιστικό Κόμμα το 1979.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν δημογραφικά ιδρύματα, οι γεννήσεις για το 2016 (το δείγμα ελήφθη από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές) ανήλθαν στις μόλις 13,4 – 10,1 ανά 1.000 κατοίκους το 2016, όταν η αντίστροφη επίδοση για το 2015 ήταν 13,2.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά, με τα επίσημα να ανακοινώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα από τις κινεζικές Αρχές.
Ορισμένοι δημογραφικοί αναλυτές αποδίδουν τις «φτωχές» επιδόσεις στη δυσκολία να συνηθίσει ο πληθυσμός στην ιστορική αλλαγή, ενώ άλλοι επικαλούνται το πολύ υψηλό κόστος για την ανατροφή ενός επιπλέον παιδιού.
Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονες Κινέζες επικεντρώνεται περισσότερο στη μόρφωση και την καριέρα τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την οικογένεια και αποφεύγοντας να αφιερώσουν τον επιπλέον χρόνο που θα χρειαστεί η ανατροφή ενός δεύτερου τέκνου.
Οι ειδικοί έχουν ήδη απευθύνει έκκληση προς την κινεζική κυβέρνηση να δώσει κίνητρα στις οικογένειες για ένα δεύτερο παιδιά, μειώνοντας το κόστος, δίνοντας κάποιο επίδομα κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης